image/svg+xml Openclipart flag-europe
organic

Maismeel Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Maismeel Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Gemaakt van gemalen en gedroogde maïs
  • plus-circle Kan gebruikt worden voor het maken van brood, chips, maïspap en taco's
  • plus-circle Ook geschikt als ingrediënt in koeienvoer
Details

Maïs

Maïs is een graan afkomstig uit Midden-Amerika en behoort tot de grassenfamilie. De maïskorrel heeft een hoog zetmeelgehalte en bevat ten opzichte van andere granen veel vetten en is daardoor erg energierijk. 10.000 jaar geleden werd het gedomesticeerd door inheemse volkeren uit het zuiden van Mexico. Maïs is in veel werelddelen een onderdeel van het basisvoedsel. Maismeel wordt gemaakt door maiskorrels te vermalen tot meel. Maismeel is meel van maiskorrels. Het is lang houdbaar. Maismeel zit ook in speelmais, omdat het een veilig materiaal is.

Wat kun je met maismeel

Maismeel is een meel met een gelige kleur, welke afkomstig is van gemalen en gedroogde maïs. Het malen gebeurt met een hamermolen. Dit maismeel komt uit Nederland en kan gebruikt worden om zelf brood, chips, maïspap of taco’s mee te maken. Ook kan maismeel gebruikt worden als ingrediënt in koeienvoer. Met maismeel kun je geen brood bakken dat komt door de lage hoeveelheid gluten. Daardoor kan het brood niet rijzen en zijn vorm behouden. 

Is er een verschil tussen maismeel en maiszetmeel?

Maismeel wordt gemaakt door de hele maiskorrel te vermalen. Maiszetmeel (maizena) wordt gemaakt van alleen het zetmeel uit de maiskorrel. Maiszetmeel bevat daardoor geen eiwitten en vetten.

Waar kan ik maismeel kopen?

Gemakkelijk maismeel kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je maismeel kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele maismeel aanbieding meer.

Maismeel Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde maismeel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Maismeel Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Maismeel Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Maismeel Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 80176-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Mais
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Nederland
Merk Holyflavours
HS-Code 11022010
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 365 kcal / 1531 KJ
Eiwitten 8.9 g
Koolhydraten 75 g
Waarvan Suikers 7.5 g
Vetten 2.8 g
Verzadigde Vetten 2.8 g
Vezels 0.2 g
Natrium -
Zout 0,005 g
Reviews
star star star star star
geweldig
Zoete smaak en geweldig voor taco's!
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op