Matcha Poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Matcha Poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 9,43
Op voorraad
SKU
13002-conf
+ -

Matcha poeder biologisch gebruiken

Matcha poeder biologisch, wat is dat precies? Biologische matcha poeder komt van de Japanse matcha plant. Matcha wordt in Japan vooral gebruikt om groene thee mee te zetten. Matcha thee is erg gezond en heeft bovendien een rijke smaak die door veel theeliefhebbers op prijs wordt gesteld. Matcha groene thee poeder heeft als voordeel dat het extra lang houdbaar is. Dat niet alleen, de smaak van het poeder is ook nog eens versterkt.

Het verhaal van Matcha poeder biologisch

Het Matcha plantje is, zoals gezegd, afkomstig uit Japan. In het Latijn staat het bekend als de Camellia Sinensis. De blaadjes van de bijzondere plant worden gebruikt om Matcha poeder van te maken. Uit de gemalen blaadjes ontstaat een pulp. Biologische Matcha heeft een unieke, donkergroene kleur die door het stofje Chlorofyl veroorzaakt wordt. Chlorofyl is een aminozuur. In Matcha poeder zitten bovendien vele antioxidanten, mineralen en vitaminen. Let op: er zit ook cafeïne in Matcha – ideaal om mee wakker te worden, maar drink er niet teveel van.

Wat is er zo goed aan biologische Matcha?

Is matcha gezond? Biologische Matcha powder heeft veel toepassingsmogelijkheden en zit vol gezonde stoffen, onder meer vitaminen en mineralen. De antioxidanten treden op tegen vrije radicalen in het lijf. De cafeïne in Matcha houdt in dat je het als gezond alternatief voor koffie kunt gebruiken. Wil je ’s ochtends vroeg fit zijn, maar ben je geen liefhebber van koffie? Probeer dan eens een Matcha tea uit.

Bij ons kun je een zakje matcha poeder kopen en er zo een heerlijke matcha thee van maken:

  1. Schep één tot anderhalve theelepel (of 2 speciale matcha lepels) matcha green tea in een kopje.
  2. Giet warm water (niet warmer dan 80 graden Celsius) in het kopje over de matcha groene thee.
  3. Klop de matcha tea met een speciale matcha whisk op.
    (Wanneer je ceremoniële matcha tea gebruikt ontstaat er zo ruime schuimlaag.)
  4. Laat de matcha tea even "ontstaan" terwijl je je instrumenten schoonmaakt en opbergt.
  5. Genieten maar!

Dus: wat is Matcha?

Matcha is een superpoeder. Er zitten talloze polyfenolen in. Dit zijn unieke antioxidanten die optreden tegen vrije radicalen in je bloedbaan. Je lichaam heeft deze vrije radicalen nodig om zich te beschermen tegen schadelijke bacteriën, maar ze dienen goed gereguleerd te worden. Deze regulerende rol komt Matcha toe. In het poeder zit ook L-thealine, een aminozuur. Drink Matcha thee als je op zoek bent naar een rustmomentje.

Waar kan ik biologische matcha kopen?

Gemakkelijk biologische matcha kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische matcha kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische matcha aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Matcha Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische matcha komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Matcha Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Matcha Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Matcha Poeder Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.