image/svg+xml Openclipart

Middellands Zeezout Fijn 0.2-1.0 mm

5/5.0 (1 reviews)
Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Middellands Zeezout Fijn 0.2-1.0 mm? Kijk hier verder…
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Herkomst en winning

Dit natuurzuivere tafelzout wordt geproduceerd aan de kusten van de Middellandse Zee. De zoutziederijen bevinden zich in grote natuurparken of natuurreservaten, weg van industrie en grote steden. Het zeewater wordt via eeuwenoude kanalen, gekanaliseerd naar de zoutmoerassen.

Wind en zon verhogen geleidelijk de zout concentratie. Het zout begint te kristalliseren en zinkt naar de bodem van de zoutziederij. Vervolgens wordt het zout geoogst met speciaal gereedschap. Na de winning wordt het zout gedroogd en gezeefd in verschillende korrelgroottes.

Het Middellands zeezout is een zuiver natuurlijk product, vrij van chemicaliën en additieven. Vandaag de dag vindt de zoutwinning nog steeds plaats volgens de eeuwenoude tradities in mediterrane zoutmoerassen. De wingebieden zijn toevluchtsoorden voor dieren en vormen een belangrijke habitat voor vele bedreigde vogel- en plantensoorten. Hier levert commercialisering van de winning van zeezouten nu juist eens bijdrage aan het behoud van een uniek kustlandschap.

Smaak en gebruik

Het zout heeft een eigen aroma en een veel mildere smaak dan gewoon tafelzout. Het Middellands zeezout is een goede vervanger van gewoon tafelzout en is geschikt voor het gebruik op diverse gerechten. U kunt het ook als badzout gebruiken.

Dit Middelands Zeezout is een hygroscopisch product.

Specifieke eigenschappen Middellands Zeezout:

  • < 97% NaCl
  • 0,3% Ca
  • 0,2% SO4
  • 0,04% Mg

Waar kan ik fijn zeezout kopen?

Gemakkelijk fijn zeezout kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je fijn zeezout kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele fijn zeezout aanbieding meer.

Middellands Zeezout Fijn 0.2-1.0 mm van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde fijn zeezout komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Middellands Zeezout Fijn 0.2-1.0 mm van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Middellands Zeezout Fijn 0.2-1.0 mm toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Middellands Zeezout Fijn 0.2-1.0 mm? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 30136-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Zeezout
Speciale Eigenschappen Conventioneel, 100% Natuurlijk
Land van teelt Italië
Merk Holyflavours
HS-Code 25010091
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) -
Eiwitten -
Koolhydraten -
Vetten -
Verzadigde Vetten -
Vezels -
Natrium 39 g
Zout -
Reviews
Middellands Zeezout Fijn 0.2-1.0 mm
Heerlijk Fijn zout wat je echt bijna overal op kan doen fijner zout dan dit kun je bijna nergens krijgen, het is ook nog biologisch dat vind ik erg lekker ook dus is het niet bij gewerkt.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op