image/svg+xml Openclipart flag-europe
organic

Mosterdzaad Heel Geel erucazuur arm Biologisch

4.5/5.0 (2 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Mosterdzaad Heel Geel erucazuur arm Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Hier haalt Abraham zijn Mosterd vandaan!

De witte mosterd of gele mosterd (Sinapis alba) is een plant die tot de kruisbloemenfamilie (Sinapis) behoort. De plant komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit mediterrane gebieden maar is nu overal verspreid. De plant wordt verbouwd als grondstof voor mosterd of als groenbemester op een braakliggend stuk landbouwgrond.

De toepassingen van Mosterdzaad

Het hele zaad wordt gebruikt voor het inmaken van groenten (zoals augurken) en als poeder voor de bereiding van mosterd (voor grove mosterd ook wel in combinatie met stukjes mosterdzaad). Mosterdzaden bevatten sinalbin, het stofje dat aan mosterd zijn scherpe smaak verleent. Maar in gele mosterdzaden zit minder sinalbin dan in zwarte mosterd, waardoor de mosterds gemaakt van geel mosterdzaad veelal mild van smaak zijn.

Wat is Erucazuur?

Erucazuur is een onverzadigd vetzuur dat voorkomt in mosterdolie. Het zuur geeft een bittere smaak af. Dit mosterdzaad is gekweekt met minder Erucazuur.

Waar kan ik erucazuur arm mosterdzaad kopen?

Gemakkelijk erucazuur arm mosterdzaad kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je erucazuur arm mosterdzaad kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele erucazuur arm mosterdzaad aanbieding meer.

Mosterdzaad Heel Geel erucazuur arm Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde erucazuur arm mosterdzaad komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Mosterdzaad Heel Geel erucazuur arm Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Mosterdzaad Heel Geel erucazuur arm Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Mosterdzaad Heel Geel erucazuur arm Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Plus- en minpunten
  • plus-circle Geel mosterdzaad van VehGro is biologisch en erucazuurarm.
  • plus-circle Geel mosterdzaad kan worden gebruikt voor het inmaken van groenten en het maken van mosterd.
  • plus-circle VehGro's geel mosterdzaad heeft een milde smaak vanwege het lagere gehalte aan sinalbin.
Kenmerken
Artikelnummer 43580-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Heel
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Mosterdzaad
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Duitsland
Merk Holyflavours
HS-Code 12075090
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 475kcal / 1987kJ
Eiwitten 25 g
Koolhydraten 28 g (14g sugar)
Vetten 29 g
Verzadigde Vetten 2 g
Vezels 7 g
Natrium 5 mg
Zout 0 g
Reviews
star star star star star
Mosterdzaad Geel erucazuur
Goede kwaliteit voor het eind product (onze mosterd)
star star star star star
pittig en puur van smaak!!
Lekker pittig en puur van smaak. Dit is echt wat ik nodig had!
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op