Haarverzorging

Bij Naturaplaza kun je terecht voor biologische haarverzorgingsproducten om jouw haar optimaal te verzorgen. Natuurlijke haarverzorgingsproducten zijn niet alleen goed voor het haar, maar ook voor het milieu. Door natuurlijk bezig te zijn, ben je dus ook milieubewust.

... Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Biologische haarproducten. Alles over natuurlijke haarverzorging

Gezond, mooi, glanzend haar krijg je door te kiezen voor natuurlijke shampoos, haaroliën en conditioners. Deze haarproducten vind je uiteraard bij Naturaplaza. De beste natuurlijke verzorgingsproducten wachten op je in ons assortiment. Wat dacht je bijvoorbeeld van 100% natuurlijke shampoo of Aleppo zeep haaruitval? Aleppo zeep helpt kaalheid te voorkomen.

Behalve Aleppozeep hebben we ook producten van onder meer wasnoot en arganolie. Ben je op zoek naar haargroeisupplementen of natuurlijke stylingsproducten? Ook dan kan je bij ons terecht: neem gerust een kijkje in ons assortiment. Wij bieden alleen producten aan van bewezen kwaliteit, met unieke eigenschappen en de natuurlijke kracht van voeding en herstel.

Arganolie shampoo en conditioner gebruiken

Arganolie is een uitermate effectief ingrediënt in onder meer shampoos, bovendien is het volledig natuurlijk. In arganolie zit een hoge concentratie vitamine E, dat een diep voedende werking heeft op het haar, helpt met hydrateren en bovendien beschadigingen herstelt. Je vindt arganolie shampoos in ons digitale schap: als iets bewezen effectief is, zijn wij er als de kippen bij.

Wat dacht je van de Marokkaanse Argan Oil Shampoo & Conditioner van het merk Alassala. In dit natuurlijke haarverzorgingsproduct zit een hoog percentage plantaardige extracten. Deze zijn met zorg geselecteerd en bevorderen stuk voor stuk gezond, glanzend, gewichtloos haar.

Hoe voorkom ik haarverlies?

Haarverlies is erg vervelend. Naturaplaza gaat je helpen. We hebben verschillende shampoos die haarverlies kunnen tegengaan, waaronder een zeepachtige shampoo met arganolie. Dit is een 100% natuurlijke shampoo die verrijkt is met natuurlijke kokosolie. Ook vind je zuiver etherische lavendel- en rozemarijnolie die je haar en hoofdhuid onderdompelen in wolkjes van geluk.

Een ander belangrijk ingrediënt is ricinusolie. Dit type olie helpt haarverlies te voorkomen. Ricinusolie is namelijk rijk aan onder meer vitamine E, talloze mineralen, een hoog gehalte proteïnen, plus gunstige vetzuren Omega 6 en 9. Ook heeft ricinusolie bepaalde antifungale antibacteriële eigenschappen, wat onder meer helpt tegen roos en ook effectief werkt bij folliculitis.

Waarom natuurlijke haarverzorging?

Er zijn genoeg redenen aan te wijzen om te kiezen voor natuurlijke haarverzorging. Dat gaan we hier dan ook doen. Natuurlijke haarverzorging kan niet alleen voor jou gunstig uitpakken, maar ook voor je directe omgeving.

Het eerste belangrijke voordeel is natuurlijk gezonder haar. In natuurlijke haarverzorgingsproducten zitten goede ingrediënten die het haar helpen sterk te worden en gezond te blijven. Als gevolg zal je haar meer gaan glanzen en minder snel breken.

Natuurlijke haarverzorging is duurzaam

Maak je gebruik van natuurlijke haarverzorging? Dan heb je veel minder producten nodig dan wanneer je synthetische haarverzorgingsproducten gebruikt. Natuurlijk ingrediënten staan bekend als supersterk en effectief.

Duurzaamheid zit hem ook in het feit dat er geen schadelijke stoffen in natuurlijke verzorgingsproducten zitten, zoals alcohol en sulfaten. Die schadelijke stoffen blijven je haar bespaard en komen ook niet in de atmosfeer of het water terecht.

Ook duurzaam voor het milieu

Natuurlijke haarverzorging is dus niet alleen goed voor je haar, maar ook voor het milieu. Parabenen en sulfaten die je in gewone shampoos aantreft, komen in het drinkwater terecht.

Ze vervuilen de aarde en verpesten daarmee de natuur. Natuurlijke haarverzorging heeft een veel kleinere impact op het milieu. Door natuurlijk bezig te zijn, ben je dus ook milieubewust.

Makkelijker wegspoelen

Wist je dat de ingrediënten in gewone haarverzorgingsproducten maar moeilijk wegspoelen? Ze kunnen zorgen voor onder meer vet haar. Natuurlijke ingrediënten zijn makkelijker weg te spoelen. Ze houden hoofdhuid en haar beter in balans en zorgen minder snel voor vet haar.

Pak problemen gericht aan

Heb je specifiek last van vet haar, van droog haar of haar met gebrek aan fut en volume? Met behulp van onze 100% natuurlijke shampoo en andere haarverzorgingsproducten pak je het probleem direct en effectief aan. Je kunt effectief ingrediënten inzetten om de “noot” te kraken. Natuurlijke stoffen zijn bovendien een stuk gezonder: ze bevatten geen chemische stoffen.

Wat is slecht voor je haar?

Wist je dat de meeste haarverzorgingsproducten alcohol bevatten, terwijl het in feite heel schadelijk is voor je haar? Alcohol heeft de eigenschap dat het door de ‘schubben’ van het haar heen kan breken, met als gevolg dat je haar droog en dus breekbaarder wordt. Je kunt alcohol maar het beste vermijden. Je vindt alcohol dan ook niet in natuurlijke producten.

Verkeerde oliën, balsems en maskers kunnen ook meer schade aanrichten aan je haar dan je misschien zou verwachten. Deze producten zijn doorgaans te grof, te dik, waardoor ze niet tot de kern van het haar kunnen binnendringen. Alleen de buitenste laag van het haar krijgt de bescherming die het verdient, terwijl de binnenste laag het nakijken heeft en onverzorgd blijft.

Wat is wel goed voor je haar?

Een goed alternatief voor de meeste balsems en oliën zijn onze haarelixers. Deze bevatten alleen de beste producten voor je haar, waaronder voedende stoffen die tot de kern van het haar kunnen doordringen. Je haar ziet er niet alleen mooi uit, maar kan ook van binnenuit herstellen.

Vermijd deze ingrediënten

Je kent het wel: haarverzorgingsproducten die beloften maken met de magische werking van dit en dat stofje, maar als je op de ingrediëntenlijst kijkt, blijken er tig andere ingrediënten in het product te zitten. Vermijd met name parabenen, evenals synthetische stofjes als natrium lauryl sulfaat en formaldehyde. Ook alcohol kun je dus maar beter vermijden voor gezond haar.