Huid Verzorging

Welkom op onze natuurlijke huidverzorging pagina. In ons assortiment vind je diverse natuurlijke producten om het lichaam goed te verzorgen. Doordat de verzorgingsproducten 100% natuurlijk zijn, smeer je geen schadelijke stoffen op je huid.

... Lees meer
1 product
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,56

Producten voor natuurlijke huidverzorging

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam: het ontspant je hele lijf en bestaat uit één geheel. Je huid heeft unieke eigenschappen – het is extreem rekbaar en beschermt alle onderliggende gedeelten van het lichaam, waaronder spieren en pezen.

Je transpireert (koelt af) via je huid, maar door de poriën in je huid kunnen stofjes van buitenaf je lichaam binnendringen. Het is belangrijk dat je goed voor je huid zorgt en goed beseft wat je erop smeert.

Natuurlijk verzorging Naturaplaza

Het aanbod natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten bij Naturaplaza is erg breed. Je kunt jezelf verwennen met heerlijk geurende shampoos, gels en zepen. Ook vind je verschillende ontspanningsproducten en gezichtscrème. Natuurlijke huidverzorging betekent het product vinden dat het beste past bij jouw huid. Je leest over onze producten op de productpagina’s. Op de categoriepagina’s vind je informatie over ons aanbod voor natuurlijke huidverzorging.

Verzorging voor huid en gezicht

De huid is, zoals gezegd, het grootste orgaan van het menselijk lichaam: deze loopt helemaal vanaf je tenen naar je kruin. Een natuurlijke huidverzorging helpt de huid vitaal, kwiek, fit en gezond te houden.

Huidverzorgingsproducten die je bij Naturaplaza vindt, zijn onder meer Dode Zee kleizeep, aluinpoeder en essentiële oliën. Je houdt je gezicht in topvorm met onze natuurlijke gezicht crèmes, gezicht oliën en -scrubs. Marokkaanse rhassoul klei masseert het gezicht.

Weldaad van natuurproducten

Naturaplaza heeft talloze producten voor de huid en het gezicht in het bijzonder, maar ook meer dan genoeg verzorgingsproducten voor andere delen van het lichaam: van haar, tot tanden en van intieme zone tot neus en oren. Ook hebben we producten om voeten, keel en nagels in topvorm te houden. Ook met blessureklachten kun je voor klachtenverlichting bij ons terecht.

Alleen 100% natuurlijk

Naturaplaza maakt alleen gebruik van producten die 100% natuurlijk zijn. Puur natuur dus. De meeste fabrikanten vermelden maar al te graag op hun etiketten dat ze één of twee natuurlijke ingrediënten in hun product hebben opgenomen, terwijl de rest synthetisch is.

Er zijn talloze ‘schijnnatuurlijke’ producten op de markt, die maar voor zo’n 10% uit natuurlijke ingrediënten bestaan. NaturaPlaza hoeft zulke producten niet: alles op onze website is puur natuur.

Al onze huidverzorgings- en cosmeticaproducten zijn puur natuur, dus op milieuvriendelijke wijze geproduceerd, vrij van giftige stoffen en met oog op de rechten van dieren (geheel proefdiervrij). De huidverzorgingsproducten en mooimaakproducten van SoloBio Mooi zijn geheel verantwoord en bieden het ‘wauw’ effect dat je van traditionele make-up gewend bent.

wat zit er precies in natuurlijke huidverzorging?

In natuurlijke huidverzorgingsproducten en cosmetica zitten ingrediënten die uitsluitend op natuurlijke, soms biologische, wijze zijn gemaakt. De natuurlijke ingrediënten zijn dus uit de natuur afkomstig, niet uit een fabriek of laboratorium (synthetisch).

Biologische ingrediënten worden geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest te gebruiken. Deze biologische ingrediënten zijn goed voor mens, dier en milieu en… bij Naturaplaza goed voor je portemonnee.

De weelde van natuur

In de natuur zijn onvoorstelbaar veel bijzondere planten, kruiden, bomen, vruchten, zaden en bloemen te vinden. Deze variëren van mooi, tot krachtig, van smakelijk tot verzorgend en helend.

Onze Beauty fluids bestaan uit extracten van planten en koudgeperste oliën die samen met natuurlijke kruiden zijn verwerkt en vol vitamines zitten. De kruiden, planten en bloemen in de producten in ons assortiment zijn gedroogd en vervolgens in het product verwerkt.

Emulgatoren, verdikkingsmiddelen, geurstoffen…

In cosmetische producten zit dikwijls een waslijst aan kunstmatige ingrediënten, waaronder een hoop E-nummers. ‘Aqua’ is nog het meest herkenbaar. Door de bomen is het vaak niet mogelijk het bos te zien en te begrijpen waarom een middeltje effectief is of juist niet.

Een kunstmatig ingrediënt wordt in een fabriek geproduceerd en kan dezelfde samenstelling krijgen als een natuurlijk stofje. Of het ook dezelfde voedzame kwaliteiten heeft, valt nog te bezien.

Oliën en plantaardige vetten

Arganolie wordt koud van de noot geperst en heeft een bijzonder hoog gehalte oliezuur, vetzuur, phytosterols, caroteen en vitamine E. Arganolie heeft een unieke eigenschappen: het helpt een geïrriteerde huid te ontspannen, het remt huidveroudering, houdt de huid elastisch, werkt vocht inbrengend en verzachtend. Arganolie is ideaal als component van make-up.

‘Shea butter’ is een boter die ontstaat uit het koud persen van noten. Het ondersteunt het herstellende vermogen van de huid en werkt uitstekend op ruwe en schrale plekken. Dat komt omdat Shea butter rijk is aan onder meer oliezuren, vetzuren, vitamine E, allantoïne en provitamine A. Het heeft het kenmerk de huid heerlijk zacht te maken (bijna zo zacht als babybillen).

Gebruik van natuurlijke geurstoffen

Vluchtige oliën ontstaan in de bladeren, vruchten, bloemen, soms zelfs in de bast en wortels van planten. Deze oliën bestaan eigenlijk uit tientallen of zelfs honderden verschillende geurstoffen, die samen één unieke compositie creëren. Deze oliën geven cosmetica en een unieke geur.

Het is bekend dat pure lavendelolie rustgevend kan werken, de geur van rozenblaadjes wordt vaak als ‘harmonieus’ omschreven. Rozemarijn heeft een prikkelende geur, die meteen ‘wakker’ maakt.

De stoffen in de oliën hebben nog meer nuttige functies: ze helpen onder meer de lucht in huis te zuiveren, ze helpen stijve spieren te ontspannen, helpen bij koude voeten en creëren in het algemeen een weldadige en aangename sfeer in huis. Het is niet voor niets dat je deze specifieke aroma’s ook vaak als geurstokjes ziet, die gebruikt worden voor de woonkamer of badkamer.

Gebruik van natuurlijke emulgatoren

Natuurlijke kleur- en geurstoffen zijn uit planten of mineralen afkomstig, in plaats van stofjes die synthetisch zijn gemaakt. Een emulgator is een stof die ervoor zorgt dat twee stoffen die elkaar onder normale omstandigheden afstoten (denk aan water + vet), met elkaar gemengd kunnen worden.

De emulgator is de ‘diplomaat’ onder de stofjes. De meeste emulgatoren zijn kunstmatig, maar er zijn ook wat natuurlijke emulgatoren, denk aan wolwas en bijenwas.

Als een emulgator in een niet-natuurlijk huidverzorgingsproduct wordt gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat de emulgatorstof zich ophoopt in de bovenste huidcellagen. Bij het wassen en reinigen van je huid loop je dan de kans dat de opgehoopte emulgatoren de eigen vetten in de huid oplossen en dat deze worden weggewassen. Dit heet het ‘wegwas’-effect, wat ervoor kan zorgen dat de huid erg droog en schilferig wordt.

Gebruik essentiële oliën

Essentiele oliën hebben positieve impact op de huid. Neem bijvoorbeeld Jojoba-olie. Dit is een olie gemaakt van koud geperste noten die ook wel ‘vloeibaar goud’ genoemd worden. Jojoba-olie werd al door de oorspronkelijke inwoners van Amerika gebruikt als balsem voor huid en haar.

Deze essentiële olie helpt de huid glad en zacht te maken en maakt andere oliën langer houdbaar. Inmiddels is Jojoba-olie niet meer weg te denken uit producten voor huidverzorging.