Intieme Verzorging

Naturaplaza biedt een discrete oplossing voor de intieme verzorging. Onze producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en van hoge kwaliteit.

... Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Alles voor de intieme verzorging

Intieme verzorging is niet een veelbesproken gespreksonderwerp en met een goede reden: het is niet iets waar we ons als mensen comfortabel bij voelen om over te spreken. Toch is het heel belangrijk om goed voor je intieme zones te zorgen, zeker als je te kampen hebt met een afgenomen weerstand.

Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van een kriebelig of een branderig gevoel, van ongewenste geurtjes en irritaties. Naturaplaza bied je een discrete oplossing.

 

Uitwendige intieme zone verzorgen

Je kunt beginnen met het reinigen van je uitwendige intieme zone met lauwwarm water. Dat heeft een reinigend effect, maar soms zijn er extra verzorgende eigenschappen die alleen speciale producten kunnen leveren. Voor het verzorgen van je intieme zone kies je een product met een licht zure pH-waarde (wat past bij de natuurlijke waarde van je intieme zone).

Gebruik je een gewone zeep of douchegel, dan heeft deze vaak een te hoge pH-waarde, wat de pH-waarde van je intieme zone uit balans kan brengen. Er kunnen hierdoor juist (nieuwe) klachten ontstaan. Als er een disbalans ontstaat in je pH-waarde, ben je kwetsbaarder voor infecties.

De juiste intieme verzorging

Je kan verschillende vaginale kwaaltjes ondervinden, van droogheid, tot afscheiding, of juist onaangename geurtjes of een branderig gevoel. Voor elk kwaaltje heeft Naturaplaza iets in het assortiment. Intieme verzorging is een cruciaal onderdeel van de dagelijkse verzorging.

Waarom is intieme verzorging nodig?

Flink bewegen, sport of strakke kleding dragen, kan leiden tot irritaties in de intieme zone. Je kunt last krijgen van een vochttekort, ofwel vaginale droogheid (dehydratatie). Als je intieme zone geïrriteerd raakt, is dat natuurlijk erg vervelend. Gelukkig is het niets om je voor te schamen: het kan iedere vrouw overkomen.

Met behulp van speciale intiemverzorging kun je de natuurlijke flora van je vagina bevorderen en de huid reinigen, plus de pH-waarde ondersteunen.

Reinig je intieme zone met zorg

Om de dag reinigen wordt aangeraden om de intieme zone optimaal te reinigen, zonder dat de pH-waarde wordt aangetast (wat een zeep vaak wel doet). Je creëert een zijdezachte en elastische huid die geen hinder van irritatie ervaart.

Als je je intieme zone op de verkeerde manier reinigt, kan er sprake zijn van een pH-waarde in disbalans. Hierdoor kunnen slechte bacteriën, evenals schimmels zich beter, ontwikkelen, waardoor een aantal kwalen kunnen ontstaan.

Ontstaan van bacteriële vaginose

Bacteriële vaginose ontstaat bij een verstoorde zuurtegraad als de Gardnerella-bacterie gaat woekeren. Deze bacterie is van nature in de vagina aanwezig, maar als deze actief begint te woekeren, kan er een soort grijswitte afscheiding (soms met kleine gasbelletjes) ontstaan.

De aandoening kan leiden tot flink wat jeuk en verspreid doorgaans een onaangename geur. Je moet de ongezonde afscheiding niet verwarren met normale witte, of kleur- en geurloze afscheiding.

Normale witte afscheiding zorgt juist voor een soepele, vochtige en gezonde vagina. Een bacteriële vaginose is niet weg te werken door overmatig te massa, want daarmee raakt je darmflora juist alleen maar verder verstoord. Het is aan te raden gewoon naar de dokter te gaan. Nog beter is het om infecties te voorkomen, dat doe je met onze verzorgingsproducten.

Ontstaan van Candida

Candida is een type schimmelinfectie waarbij de candida albicans, die van nature in de vagina aanwezig is, sterk groeit. Dit kan leiden tot irritatie, jeuk en een branderig gevoel bij het plassen. De vaginawand kan roodheid vertonen en zwellen. Ook kan er pijn ontstaan bij het vrijen.

Het wassen van je vagina

Je vagina reinigt zich gedeeltelijk zelf. Doorgaans zullen de goede bacteriën in de vagina de zuurtegraad in balans houden. Meer wassen is niet altijd beter, dit kan namelijk ook de goede bacteriën doden. Wel kan het aan te raden zijn intieme verzorgingsmiddelen te gebruiken als je om de één of andere reden kamt met een verlaagde weerstand.

Waar kun je nog meer op letten?

Bij het verzorgen van je intieme zone kun je ook denken aan vermijden van strakke kleding en ondergoed. Katoenen ondergoed is aan te raden. Geparfumeerde inlegkruisjes, tampons en soorten maandverband kun je het beste vermijden.

Om schimmels te vermijden is het aan te raden om deze grondig af te drogen. Wat niet veel mensen weten is dat het ook ten zeerste valt aan te raden je vagina met lauw water te spoelen na een duik in een zwembad met chloor.