Mondhygiëne

Een frisse adem vinden veel mensen belangrijk. Het is daarom ook belangrijk dat je je mondverzorging serieus neemt. Naturaplaza heeft een breed assortiment voor de natuurlijke mondverzorging zonder synthetisch geproduceerde ingrediënten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biodent Vital tandpasta hoofdafbeelding
  Biodent Vital tandpasta SKU: 57490-conf
  Waardering:
  100%
  Out Of Stock
 2. Denttabs Tandenpoets tabletten Stevia extract 125 stuks hoofdafbeelding
  Denttabs Tandenpoets tabletten Stevia extract 125 stuks SKU: 30243
  Waardering:
  100%
  Out Of Stock
 3. Echina mondspray - 10ml hoofdafbeelding
  Echina mondspray - 10ml SKU: 30074
  Waardering:
  100%
  Out Of Stock
 4. Mondhygiëne / Lipblaas Olie druppels Echina -10 ml hoofdafbeelding
  Mondhygiëne / Lipblaas Olie druppels Echina -10 ml SKU: 31078
  Waardering:
  100%
  Speciale prijs € 6,43 Advies prijs € 8,03
 5. Neem Tandpasta - 125g hoofdafbeelding
  Neem Tandpasta - 125g SKU: 311333
  Waardering:
  100%
 6. Neem Tandpasta - 200g hoofdafbeelding
  Neem Tandpasta - 200g SKU: 311179
  Waardering:
  100%
 7. Tandenpoetstabletten hoofdafbeelding
  Tandenpoetstabletten SKU: 41130-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 19,58
 8. Tandenpoetstabletten zonder fluoride hoofdafbeelding
  Tandenpoetstabletten zonder fluoride SKU: 41480-conf
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 19,58
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Natuurlijke tandpasta gebruiken

Hygiëne voor de mond

Er zijn weinig mensen die zullen ontkennen dat een frisse adem belangrijk is. Mondhygiëne kan op het hele lichaam van invloed zijn. Het is belangrijk dat je je mondverzorging serieus neemt.

Natuurlijke verzorging betekent mondverzorging zonder synthetisch geproduceerde ingrediënten, als conserveringsmiddelen en kunstmatige zoetstoffen. Naturaplaza heeft een breed aanbod producten voor de natuurlijke mondverzorging, als mondsprays, tandpasta’s en borstels.

Tandpasta’s van natuurlijke oorsprong

Natuurlijke tandpasta’s zijn tandpasta’s die gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten. In het Naturaplaza assortiment kom je alleen verzorgingsproducten merken die bewezen kwaliteit leveren.

Een voorbeeld is de natuurlijke tandpasta van ‘Neem’ (gekke naam natuurlijk voor een merk dat meer geeft, dan neemt). De tandpasta van Neem is uit India afkomstig en helpt de conditie van het tandvlees te verbeteren. Neem ontleent zijn naam uit een extract uit de Neemboom.

Het extract uit de Neemboom heeft een antibacteriële, kiemdodende werking. Ook het merk Terra Natura heeft verschillende natuurlijke tandpasta’s voor een allround mondverzorging.

De Stevia tandpasta ‘biodent – Vital’ is een tandpasta die mild schuimt. Biodent – Vital bevat uitsluitend natuurlijke bestanddelen en bevat Stevia extract uit de Steviaplant als natuurlijke zoetstof. Frisse adem blijft behouden door de etherische oliën die in het product aanwezig zijn.

De effectiefste mondsprays

Naast natuurlijke en biologische tandpasta hebben we onder meer mondsprays van het merk Aromed. Aromed is een bewezen kwaliteitsmerk dat natuurlijke mondsprays maakt. Deze mondsprays zijn effectief in het bestrijden van mond- en keelklachten, onder meer slechte adem.

Handige tandenpoetstabletten

Bij Naturaplaza hebben wij ook verschillende soorten tandenpoetstabletten in ons assortiment zowel met als zonder fluoride. De tabletten kunnen gebruikt worden als vervanger van gewone tandpasta. Om het te gebruiken kauw je op het tablet totdat je geen kruimels meer voelt en daarna poets je gemakkelijk jouw tanden.

Een Miswak tandenborstel

Wat is een Miswak? Een natuurlijke tandborstel – en wij hebben ‘m in ons assortiment! Wit je dat Miswak eigenlijk een wortel is en wel de wortel van de Salvadora Persica, of te wel de ‘Peelu-boom’?

Deze wortels worden in het Midden-Oosten al eeuwenlang voor handhygiëne gebruikt. De wortels worden met de hand geplekt en door kundige vakmensen zorgvuldig geselecteerd. Naturaplaza heeft de natuurlijke Miswak, of wel siwak, tandenborstel die jij zoekt. Een siwak kopen tegen een voordelige prijs doe je uiteraard bij ons. Bekijk ook eens onze andere producten.

Waarom reguliere tandpasta’s niet gezond zijn

Het is niet voor niets dat wordt aangeraden je tandpasta niet door te slikken. Dat komt omdat de meeste gewone tandpasta ongezonde, soms zelfs giftige stoffen bezitten, onder meer fluoride. Fluoride is vooral bekend als de ‘witmaker’ van tanden. Ja, het klopt dat je er een stralend wit gebit van krijgen, maar dat wil niet zeggen dat fluoride per se een gezonde stof is.

Het tegendeel is namelijk waar: er zijn inmiddels talloze studies die het stofje fluoride in verband brengen met een aanleg voor aangeboren afwijkingen, botstoornissen, maagreflux en hersenbeschadiging.

Een overvloed aan fluoride kan tot fluorose leiden – witte vlekjes die op de tanden ontstaan. Ook zou fluor het immuunsysteem in gevaar brengen, tumorgroei in de kaart spelen en de werking van de schildklier afremmen. Kortom: veel bijeffecten voor witte tanden.

Welke stoffen zijn schadelijk?

natuurlijke tandpasta met fluoride lijkt niet gezond te zijn. In tandpasta’s zitten echter vaak ook nog andere stoffen die schade kunnen aanbrengen aan het menselijk lichaam.

Een goed (of liever gezegd: ‘slecht’) voorbeeld van zo’n stofje is SLS (Sodium Lauryl Sulfate), een synthetisch gemaakt schuim- en reinigingsmiddelen, dat ook in schoonmaakmiddelen wordt gebruikt. Het is een goedkoop schuimmiddel dat echter irriteert op de huid en de vetlaag aantast.

KCI (Kaliumchloride) is een ander naar stofje – een chemische verbinding van kalium en chloor. Dit zout komt in het lichaam voort en is betrokken bij het reguleren van het hart. Een overvloed aan Kaliumchloride kan echter zorgen voor hartkloppingen, zelfs een hartstilstand. Vooral (kleine) kinderen lopen het risico dat ze hier te veel van binnenkrijgen, onder meer via tandpasta.

Schuurmiddelen in tandpasta’s kunnen in de mond zelf schadelijk zijn. Deze kunnen zich namelijk ophopen onder het tandvlees, met als gevolg dat er ontstekingsreacties ontstaan. Ongeacht de tandpasta die je kiest, moet je deze altijd goed uitspugen en niet inslikken: wat goed is voor je tanden is immers niet per se goed voor de rest van je lichaam. Tandpasta is geen voedsel.

Het fabeltje van schuimen

Als een tandpasta schuimt, wordt er al snel vanuit gegaan dat deze werkt. Uit onderzoek blijkt echter dat schuimen overbodig is. Tandpasta’s die niet schuimen kunnen net zo goed werken. Schuimmiddelen, zoals het bovenstaande sodiumlaurylsulfaat (SLS) kan bovendien de smaakreceptoren beïnvloeden, waardoor er irritatie kan ontstaan in het mondslijmvlies.

Wees lief voor je gebit

Naturaplaza biedt je verschillende middelen aan om verantwoord om te gaan met je gebit en lief te zijn voor je tanden. Mondverzorging is essentieel om sterke tanden te behouden, net als gezond (niet bloedend of ontstoken) tandvlees en een frisse adem, maar het mag niet ten koste gaan van de rest van je lichamelijk gestel. Kies daarom natuurlijk om de risico’s in te dammen.
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.