• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Stoelgang

Stoelgang

Darmklachten

De werking van onze darmen berust op de aanwezigheid van bacterien de zogenaamde darmflora. De darm zorgt voor de omzetting en opname van voedingsstoffen en is een zeer belangrijk uitscheidingsorgaan. Een verstoring van dit evenwicht gaat vaak gepaard met buikpijn en darmklachten, die zich bijvoorbeeld uiten in een moeilijke stoelgang (obstipatie), krampen, winderigheid, diarree enzovoort. Ook candida is een gevolg van een verstoorde darmflora.


Wat is obstipatie?

Obstipatie is een verstopping van de darmen, waardoor zeer pijnlijke darmklachten kunnen ontstaan. Verstopping uit zich vaak in buikpijn en in een opgeblazen gevoel. Het is hierbij een misverstand te veronderstellen dat men altijd dagelijks ontlasting moet hebben. Iedereen heeft een eigen ritme. 

Hoe stoelgang bevorderen bij buikpijn?

U kunt de stoelgang bevorderen door een vezelrijke voeding te eten. Een vezelrijke voeding werkt prikkelend op de darmen en bevordert daardoor de stoelgang. Vezelrijke producten zijn bijvoorbeeld volkoren-, bruin-, krenten- rogge-, en rozijnenbrood. Ook grove graan producten zoals havermout, gort, boekweit, tarwekiemen, muesli en zemelen zijn rijk aan vezels. Dit geldt ook voor zilvervliesrijst, dadels, vijgen, sesam- en maanzaad en peulvruchten. Gedroogde en geweekte zuidvruchten als abrikozen, pruimen en tutti frutti zijn eveneens vezelrijk.

Daarnaast is bewegen (sporten) belangrijk om de stoelgang te bevorderen. Naast bovenstaand aanbevolen dieet bij obstipatie, hebben sommige mensen baat bij het gebruik van waterkefir of melkkefir.

 

Dunne ontlasting

Dunne ontlasting gaat vaak gepaard met plotselinge krampen en buikpijn. Men voelt zich vaak slapjes en verzwakt door een te groot vochtverlies. Denkt u eraan veel te blijven drinken.

Oorzaken zijn uiteenlopend.
 

Darmen en Kefir

Kefir of kefir nedir is een voedingsmiddel en kan u helpen bij darmklachten. Kefir bevat goede gisten en goede bacteriën die goed zijn voor de darmflora. Kefir wordt ook wel de natuurlijke probiotica genoemd en is oorspronkelijk afkomstig uit de Kaukasus.
In een ander deel van onze website is een hoofdstuk ingericht met alle details over kefir en de werking van kefir.Geïnteresseerd in voedingsmiddelen als kefir?

Al meer dan 8 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 17:00 uur besteld = Morgen in huis!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk