• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Groente en fruit van het seizoen

Groente en fruit van het seizoen

Groente en fruit van het seizoen

Er zijn zoveel redenen om groente en fruit van het seizoen te eten!

Het is beter voor het milieu, het is lekker, goedkoper én beter voor je gezondheid en dat is toch waar we allemaal steeds meer naar streven.
Veel mensen proberen al biologisch te eten of hun groente en fruit bij een lokale boer/teler te kopen, zo direct van het land of de fruitboom. 
In de eerste plaats omdat er dan geen bestrijdingsmiddelen op zitten. En op de tweede plaats omdat er in de biologische landbouw geen kunstmest wordt gebruikt om de gewassen sneller te laten groeien. Alles groeit en rijpt zoals Moeder Natuur het bedacht heeft, op een natuurlijke manier in eigen tempo. Dat zie je niet alleen aan de groente en het fruit, je proeft het ook!

Moeder Natuur heeft haar eigen kalender

Men zegt ook wel: 
 

Wie eet van het seizoen maakt gebruik van de wijsheid van Moeder Natuur

Ze geeft ons precies de groente en fruitsoorten die we nodig hebben.
In het voorjaar zijn dat de bittere, groene gewassen en kruiden die ons van binnen reinigen.
De zomer geeft ons groente- en fruitsoorten die veel water bevatten en ons vochtgehalte goed op peil houden, zoals o.a. komkommer, aardbeien. In de herfst zijn het de soorten die ons voorbereiden op de winter en de virussen die eraan komen, zoals broccoli, aardappelen en pompoen. En in de winter geeft ze ons veel zetmeelrijke knollen, penen, noten en zaden om ons goed gevoed en warm te houden. 

Eten in het seizoen zorgt ervoor dat je weerstand op peil blijft en je beschermd bent tegen de virussen die op dat moment veel voorkomen. Mooi voorbeeld is broccoli, dat nu in de herfst weer volop te krijgen is.

Broccoli is een echte herfstgroente en bevat precies de vitamines die tijdens de wisseling van temperaturen en weersinvloeden van deze dagen van belang zijn. Vitamine B1 voor de energie, vitamine A en B6 ter ondersteuning van het immuunsysteem en vitamine C.
 

Nog een reden om in het seizoen te kopen is dat deze groenten en fruit veelal lokaal geteeld worden en dus erg vers zijn. Biologische groente en fruit zijn zonder behulp van een kas, extra verwarming, kunstlicht, in de volle grond (en niet op matten van steenwolsubstraat) verbouwd. De aarde heeft ze gevoed met zijn mineralen en sporenelementen en het een eigen voedingswaarde gegeven.

      De kracht van de natuur en zijn vruchtbare aarde!


Het is een goed idee om appels of boontjes te kopen die hier in Nederland verbouwd zijn, met name tijdens de periode dat het hier groeit of net is geoogst. Eigenlijk beter dan groente of fruit kopen uit Spanje of Afrika, waarvan we weten dat we er bestrijdingsmiddelen, glansmiddelen etc. bij kopen en opeten!

Het is bovendien duurzamer, biologisch of niet, hier lokaal te kopen, want een transport deze kant op is alleen al behoorlijk milieubelastend en kostbaar. Bovendien gaat de kwaliteit van het fruit en de groente er ook niet op vooruit tijdens zo'n lange rit.

Wel eens geprobeerd een adres te vinden bij in de buurt waar je groente van het land kunt kopen? 
Of fruit? Let eens op de borden langs de kant van de weg, ze zijn er genoeg wanneer er geoogst kan of gaat worden. Asperges, aardbeien, appels, pompoenen..... Ga op pad en maak er een mooie tocht van met je kinderen of een vriend(in) en kom thuis mét een leuke herinnering én gezonde groenten en fruit!

Wilt je weten welke groenten en fruit elke maand ons geeft, kijk dan hier!

.....Of zelf verbouwen!


En dat hoeft niet meteen een officiele volkstuin of moestuin te zijn, maar om te beginnen kunt je prima starten met een vierkante- meter- tuin, een houten kist óf nog gemakkelijker met de Bag to Nature thuisteler setjes. Zelfs in deze periode van herfst, waar buiten starten met een moestuin niet echt een optie is, kunt je zo je eigen groente of kruid kweken met de setjes van Bag to Nature. Alleen maar een beetje liefde en water geven!  Als straks dan de moestuin- tijd is aangebroken heb je binnenshuis al een beetje geoefend. 


Geïnteresseerd in zelf kweken?

Al meer dan 8 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 17:00 uur besteld = Morgen in huis!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk