Havemoutpap met pompoenpitten

Goedemorgen Havermout!

Voor sommigen al van kleins af aan een vast ritueel, maar voor anderen terug van weg geweest...havermout pap. Steeds meer mensen zetten het weer op hun dagelijkse menu. Zeker een gezonde keuze! Havermout heeft namelijk een aantal bijzonder gezonde eigenschappen, onder andere:

✔ Het heeft van nature geen gluten.
✔ Zit vol met vitaminen en mineralen.
✔ Bevat veel anti- oxidanten.
✔ Zit boordevol voedingsvezels.
✔ Je blijft er lang vol van (stilt lange tijd je honger).
✔ Is een bron van eiwitten

Eindeloos kun je variëren met je bordje havermout, er zijn veel lekkere combinaties met extra ingrediënten te maken. Dit havermout- recept bevat pompoenpitten (bevatten magnesium, zink, koper, fosfor, kalium, ijzer, vitamine E en vitamine B complex), gebroken lijnzaad en frambozen en bosbessen.

Ingrediënten:

✔ 200ml water of amandelmelk
✔ 5 eetlepels havermout (volkoren, ongezoet)
✔ Schepje lijnzaad
✔ Handvol pompoenpitten
✔ Frambozen en blauwe bessen
✔ Eventueel een beetje honing of ahornsiroop (voor de zoetekauw)

Bereiding

Stap 1
Doe de melk of het water samen met de havermout in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook. Blijven roeren tot het een papperige massa is.

Stap 2
Na zo'n 4 á 5 minuten is de pap klaar en kun je de pan van het vuur nemen en in een grote kom gieten. Vind je de massa te dik, voeg dan iets extra melk of water toe om te verdunnen.

Stap3
Schep de pompoenpitten, het lijnzaad en het fruit door de havermout en voeg eventueel nog wat extra honing of ahornsiroop toe.

Eet smakelijk!

Geïnteresseerd in producten zoals pompoenpitten?