• Kies bezorgmoment met PostNL
 • Alles uit eigen vooraad
 • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Keltisch zeezout

Keltisch zeezout

Keltisch zeezout of sel gris

Keltisch zeezout wordt ook wel grijs zout of sel gris in het Frans genoemd. Het zout heeft een licht grijze kleur doordat het langzaam kristalliseert op de kleibodem van de zoutpan. Door de lange "rijping" op de kleibodem is Sel gris zeer rijk aan mineralen en spoorelementen en is daarom een gezond alternatief voor het reguliere keukenzout of natriumchloride. Er zijn vele toepassingen denkbaar die hier nader worden beschreven.


De winning

Keltisch zeezout wordt met de hand gewonnen volgens een keltische traditie, die duizenden jaren oud is. Het Keltische zeezout wordt gewonnen in de Guérande streek in het Franse Bretagne. Zeewater uit de oceaan wordt via kanalen door ondiepe klei moerassen geleid. De processen die dan optreden verlenen de zeer specifieke eigenschappen aan het keltische zeezout.
 

- De zure klei neutraliseert het zeer basische zeewater
- Het natriumgehalte van het zeewater wordt van 98% teruggebracht naar 90%, waarmee het meest natriumarme zeezout ontstaat
- De klei heeft een zuiverende werking op het zout, waardoor onzuiverheden in het zeewater worden geneutraliseerd.

Kortom het keltische zeezout is dus een speciaal zout met heel specifieke eigenschappen.

 

Keltische zeezout - het proces

Het gehele zuiveringsproces in de kanalen duurt ongeveer twee weken. Na deze periode wordt het zout water verzameld in een bassin, waar het zeewater door de zon verdampt. Door uitdamping blijven alleen de zoutkristallen over, waarna de paludier (zoutwinner) het zout met de hand kan winnen.

Het unieke aan Keltisch zeezout is, dat het zout daarna niet wordt gedroogd en geraffineerd. Hierdoor blijven de oorspronkelijke mineralen in het Keltische zout aanwezig. Hierdoor is het Keltische zout geheel vrij van vervuilingen uit het zeewater.Geïnteresseerd in natuurlijke producten zoals Keltisch zeezout?

Al meer dan 8 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 17:00 uur besteld = Morgen in huis!


Reacties

 1. Sven van Laar Sven van Laar

  Geachte,

  We hebben helaas geen partners in België die handelen in dit zout. Zou daarom dus ook niet kunnen zeggen wie hierin handelt.

  Fijne dag gewenst.

 2. callez annie callez annie

  Beste,
  Waar kan ik in België als particulier Sel de Guerande/Keltisch zout aankopen dit om de hoge verzendingskosten vanuit Nederland te vermijden. Dank bij voorbaat.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk