• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Melkkefir maken

Melkkefir maken

Kefir maken- Gebruiksaanwijzing

Houd bij het kefir maken rekening met de volgende zaken:

- Melkkefir kan slecht tegen metaal dus geen metalen lepels gebruiken!
- Geen druk uitoefenen op de kefirkorrels.
- Hygiëne is zeer belangrijk bij het kefir maken.
- Doe de melkkefir korrels in een fles of weckfles en vul deze voor maximaal 3/4 met gekookte of gepasteuriseerde melk (bij voorkeur circa 20 graden= kamertemperatuur).
- Sluit de fles/ pot en minimaal 24 uren laten staan op donkere plaats bij kamertemperatuur (keukenkastje).
- Giet inhoud weckfles met kefir af door een grove zeef. De kefir korrels op de zeef met lauw niet gechloreerd bronwater afspoelen.
- De afgespoelde kefir korrels kunnen dan in een schone (weck)fles weer opnieuw gebruikt worden.
- Bij het kefir maken gaat de gezeefde kefirdrank door een fijne zeef of zeefdoek en in een bewaarfles. Deze drank is maximaal 5 dagen houdbaar in de koelkast.


Melkkefir bewaren

Bij het Kefir bewaren rekening houden met:

- Melkkefir drank maximaal 5 dagen in de koelkast.
- Melkkefir korrels tot 7 dagen in melk tot 3/4 gevulde weckfles maximaal een week. Daarna drank te consumeren en kefir korrels her te gebruiken, zoals boven beschreven.
- Melkkefir korrels langer dan een week bewaren. Zelfde werkwijze als hierboven echter per week langere rusttijd 50% extra melk toevoegen (let op grotere inhoud nodig)
Zorg voor een goede hygiëne.
- Kefir korrels langer dan 4 weken bij voorkeur in diepvries bewaren kan maar wordt niet aanbevolen. Hiervoor korrels spoelen, voorzichtig drogen met schonen theedoek. Korrels in bakje doen met toevoeging van poedermelk. Korrels geheel bedekken en bakje in diepvries plaatsen.De poedermelk heeft een beschermende werking. Na rustperiode de korrels enkele minuten in koud glas water en spoel af met koud water met behulp van zeef.Het gistingsproces moet nu weer op gang worden gebracht door: Doe de korrels in weckfles en voeg melk toe (1:3 korrels: melk). Zeef korrels elke 24 uur en blijf dat doen ook als de korrels nog niet werken. dit kan wel een week of langer duren. Als het gistingsproces op gang komt langzaam weer melk gaan toevoegen tot gewenste hoeveelheid bereikt is.
- Kefir korrels langere rustperiode (tot maximaal 1,5 jaar) kan door middel van droging, welke hier niet wordt aanbevolen en beschreven.


Geïnteresseerd in natuurlijke producten zoals kefir?

Al meer dan 8 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 17:00 uur besteld = Morgen in huis!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk