• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Ontdek de magie van Matcha

Ontdek de magie van Matcha

Ontdek de magie van Matcha

Toen de Zen boeddhisten in de 12e eeuw matcha thee introduceerden bij de Japanners werd een unieke Japanse theeceremonie geboren. Matcha thee is nog steeds enorm populair in Japan en tegenwoordig ook ver daar buiten. De reden hiervoor is dat deze groene theesoort op een unieke manier verbouwd wordt en daardoor bijzondere eigenschappen kent. Daarnaast heeft matcha thee een intense smaak en zodoende weet het zich ook op dit vlak positief te onderscheiden van andere groene theesoorten.

 

De Camellia Sinensis

Matcha thee is afkomstig van de Camellia Sinensis, een theeplant die voornamelijk in Japan voor komt. Daar worden de theevelden van deze plant ongeveer 4 weken voor het oogsten afgedekt met schaduwzeilen door Japanse theeboeren. Dit wordt gedaan om de theeplanten meer chlorofyl te laten produceren. Chlorofyl geeft het blad de donkergroene kleur en zorgt tegelijkertijd voor een verhoogd gehalte aan aminozuren. Ook de intense en unieke smaak van matcha thee is te danken aan dit bijzondere verbouwingsproces. Daarnaast bevatten de matcha theebladeren veel vitaminen en mineralen.

 

Matcha in Poedervorm

Behalve het verbouwingsproces kent matcha thee ook een uniek vervaardigingsproces. Zo worden de bladeren van de Camellia Sinensis op een bijzondere manier behandeld en tot poeder vermalen. Na het oogsten worden de nerven en de steeltjes uit de theebladeren verwijderd. Vervolgens worden de theebladeren vermalen tussen steen waardoor matcha poeder ontstaat en het de lichtgroene kleur krijgt waar het om bekend staat.

 

Chasen en Chakasu

Zelf je eigen matcha maken behoort tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. Daarvoor heb je meerdere matcha accessoires nodig. In ieder geval mogen de ‘chasen’ en de ‘chakusu’ niet ontbreken. Dit zijn respectievelijk een bamboe borstel en een bamboe lepel. Ook verdient het de aanbeveling om een bamboe klopper en klopper-houder aan te schaffen. Verder heb je uiteraard een typische Japanse theeschaal nodig om het geheel in te bereiden. Op internet worden tal van adviezen gegeven hoe je deze matcha accessoires precies moet gebruiken en eveneens hoe je zelf de beste matcha thee en andere producten zoals matcha cake en shakes kunt maken.

 

Voor de nodige energie

Doordat bij matcha het hele theeblad wordt gebruikt, bevat het veel meer van de stoffen dan bij andere groene theesoorten het geval is. Zo zit matcha thee boordevol antioxidanten. Daarnaast is er ook een hoger cafeïnegehalte aanwezig. Om je een idee te geven, een half theelepeltje matcha poeder staat gelijk aan circa 35 milligram cafeïne. De reden waarom er tegenwoordig ook matcha energydrink bestaat laat zich hierdoor eenvoudig raden.

 

Benieuwd naar ons assortiment Matcha producten?

Al meer dan 8 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 17:00 uur besteld = Morgen in huis!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk