Reishi Champignonsaus met Rijst

Ik moet u wel attenderen dat de portie voor 1 à 2 personen is gemaakt. Het was echt heerlijk en zeker het proberen waard!U heeft de volgende ingrediënten nodig:

Ingrediënten:Reishi champignonssaus met rijst

  • 150 gram kastanjechampignons
  • 150 à 200 gram kip
  • 1 à 2 theelepeltjes knoflookgranulaat
  • Snufje chilipoeder
  • 1 à 2 theelepels kipkruiden of uw eigen kruiden voor de kip
  • 1 gesneden ui
  • 5 eetlepels olijf- of kokosolie
  • 30 à 40 gram prei
  • 3 paprika's nodig (u gebruikt maar 1/3 paprika van elke kleur: rood, geel en groen)
  • 4 à 5 grote eetlepels geconcentreerde champignonsoep
  • 30ml à 40ml water
  • 1 à 2 theelepeltjes reishipoeder

Stappenplan

  1. Snij de kip in blokjes en snij de knoflook heel fijn. Vervolgens doet u dit in een bakje met 4 eetlepels olijf- of kokosolie.
  2. Voeg aan het bakje met kip, de kipkruiden en een snufje chilipoeder toe. Laat dit 5 minuten staan.
  3. U kookt de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking van de rijst.
  4. Snij vervolgens de rest van de groente: kastanjechampignons, prei en paprika(1/3 rood, 1/3  geel en 1/3 groen).
  5. Zet nu een normale wokpan op. Voeg daarin 1 eetlepel olijf- of kokosolie en laat dit heet worden. Braad de kip aan.
  6. Na dat de kip aangebraden is, kunt u de andere groenten ook toevoegen aan de wokpan.
  7. Bak dit 5 minuten aan en vervolgens voegt u 4 à 5  flinke eetlepels geconcentreerde champignonsoep bij de kip en de groenten.
  8. Direct na stap 7 voegt u direct iets water toe. Doe dit in stapjes en bepaal de dikte zelf.
  9. Vervolgens voegt u de bijzondere reishipoeder toe. Doe dit in stapjes.
  10. Roer het nog eventjes door en: Eet u smakelijk!

Tips:

  • Voeg de reishipoeder langzaam toe in kleine stapjes. De reishipoeder heeft een sterke smaak.
  • Als u van scherp houdt, kunt u bij de kip een snufje chili poeder extra er bij doen.
  • Wilt u niet dat de geconcentreerde champignonsoep er in komt? Gebruik dan creme fraiche, boursin of zelfgemaakt witte roomsaus.