• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Suiker vs. menselijk lichaam

Suiker vs. menselijk lichaam

Na inname van geraffineerde suiker of sucrose, zullen "goede stoffen" uit het lichaam worden onttrokken om de geraffineerde suiker te verteren. Hierdoor kan je immuunsysteem verzwakt raken. Bovendien brengt de onttrekking van deze stoffen uit het lichaam allerlei andere processen in je lichaam door de war, zoals de hormoonhuishouding. Hier de mening van Stichting Nationaal Fonds Tegen Kanker  over het het gebruik van suiker en zout.

Ongeraffineerde suiker

De ongeraffineerde suiker is suiker of sucrose in zijn natuurlijke vorm, het is nog (nagenoeg) niet geraffineerd (schoongemaakt) in de fabriek. Geraffineerde suiker bevat de van nature aanwezige vezels, mineralen, enzymen en vitaminen. Zoals we hiervoor al hebben uitgelegd wordt bij de vertering van elke vorm van suiker (dus ook de ongeraffineerde vorm) glucose gemaakt. Om deze in energie om te zetten is insuline nodig, de zogenaamde insulinereactie. Dus ook ongeraffineerde suikers hebben nadelige effecten.


Glucose essentieel

Om iedere dag energie te kunnen leveren heeft het lichaam brandstof nodig onder andere in de vorm van glucose. Deze brandstof wordt geleverd door koolhydraten, een verzamelnaam voor suikers en zetmelen. Ons lichaam is het beste af met natuurlijke koolhydraten, die het lichaam binnen komen via evenwichtige voeding van het liefst onbewerkte natuurlijke voedingsstoffen. In een dergelijk voedingspatroon zijn aan de voeding toegevoegde suikers overbodig of zelfs zeer nadelig.

Het lichaam krijgt in een evenwichtig voedingspatroon voldoende koolhydraten  en natuurlijke vruchtsuikers binnen.

Over het algemeen geld dat geraffineerde suiker en geraffineerde witmeelproducten zoals witte pasta, witte bloem, witte rijst of witbrood minder gezond zijn voor het menselijk lichaam.


Alternatieve koolhydraten

Goede alternatieven voor witmeelproducten zijn volkoren producten. Daarnaast zijn er goede alternatieven voor mensen die niet zonder zoete smaak in spijs en drank kunnen. Een geschikte alternatieve natuurlijke zoetstof is stevia extract. In het volgende hoofdstuk wordt de voordelen van stevia nader uitgelegd.


Geïnteresseerd in alternatieve zoetstoffen?

Al meer dan 8 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 17:00 uur besteld = Morgen in huis!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk