• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Candida infectie

Candida infectie

Ontstaan schimmelinfectie

Een candida infectie is een schimmelinfectie die veroorzaakt wordt door gistachtige schimmels. Een gist die vaak bij de mens wordt aangetroffen is Candida albicans. Deze gist is bij vrijwel iedereen aanwezig als een normale bewoner van de huid, de mond, de darm en de geslachtsorganen en vormt met de daar aanwezige bacteriën een zeker evenwicht.

Door diverse factoren kan deze gist draden gaan vormen. Vanaf dat moment spreekt men van een schimmel. Dit kan gebeuren onder invloed van medicatie zoals antibiotica, bij zwakte van het immuunsysteem of door de aanwezigheid van parasieten.

IBD Ziekte van Crohn

IBD Ziekte van Crohn

Beschrijving ziekte van crohn

De ziekte van Crohn is een chronische darmaandoening, die levenslang voor een slechte gezondheid kan zorgen. Stukken van het spijsverteringskanaal kunnen ontstoken raken, waardoor klachten ontstaan zoals diarree, buikpijn, moeheid en gewichtsverlies. De ziekte van Crohn kan zich ergens in het hele spijsverteringskanaal voordoen. Het vaakst worden bij de ziekte van crohn het laatste deel van de dunne darm en het grootste deel van de dikke darm aangetast. De ontsteking doet zich vaak op meer dan één plaats voor.

Stevia en Smaak

Stevia en Smaak De zoetstoffen zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Het bevat onder andere vitamine A, vitamine B3, vitamine C, calcium, chroom, fosfor, sodium, magnesium, zink en rutine.

Mens en gezondheid

Mens en gezondheid In dit hoofdstuk hebben wij informatie verzameld rondom het thema mens en gezondheid. Hieronder worden een aantal typische westerse ziekte behandeld die heden ten dage veel voorkomen en waarbij naast de traditionele westerse behandelmethoden eveneens alternatieve behandeling solaas zou kunnen bieden.

Met name op het gebied van preventieve voorlichting is nog veel te winnen.

Webshop Keurmerk