• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Crash dieet

Crash dieet

Waarom traditioneel diëten niet werkt?

Er bestaat wetenschappelijk bewijs waarom typische diëten niet werken: de meeste mensen maken de fout om hun lichaam uit te hongeren door te weinig te eten. Je lichaam is een complexe machine met een verdedigingsmechanisme: wanneer je te weinig energie opneemt, schakelt het over op een tragere verbranding en verbruikt het lichaam spiermassa in tijden van energieschaarste. Op die manier is het werkelijk onmogelijk om een optimale vetverbranding te bekomen en daar zit nou de moeilijkheidsgraad voor mensen met overgewicht.

Suikerziekte

Suikerziekte Bij mensen metsuikerziekte of diabetes wordt er te weinig of geen insuline aangemaakt, waardoor er een teveel aan glucose in het bloed terecht komt en is er sprake van een verstoorde bloedsuikerspiegel. Teveel glucose in het bloed heeft verschillende vervelende effecten. Dit komt onder andere omdat het teveel aan glucose nu via het urine moet worden afgevoerd: Iemand met diabetes krijgt meer dorst en moet vaker naar de wc. Daarnaast voelt iemand zich vaak beroerd en moe, want de glucose kan niet tot nauwelijks verbrand worden waardoor er geen energie vrij komt.

Bij suikerziekte kan men naar verloop van tijd kan men ook last krijgen van de ogen, nieren, het zenuwstelsel en de bloedvaten. Op langere termijn vergroot het de kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten.

Benauwdheid

Benauwdheid Benauwdheid of dyspneu is het gevoel bij een persoon, dat hij of zij niet genoeg lucht krijgt. Dit is een veel voorkomende klacht die meestal wijst op aandoeningen van het respiratiestelsel of van het circulatiestelsel. Bekende oorzaken van benauwdheid zijn:

- Bronchitus
- COPD (chronische bronchitus)
- Longontsteking
- Astma

Benauwdheid kan ook optreden bij bijvoorbeeld griep of verkoudheid.
Het onderscheid is niet altijd eenvoudig te maken en kan het beste door een arts worden vastgesteld.

Stoelgang

Stoelgang

Darmklachten

De werking van onze darmen berust op de aanwezigheid van bacterien de zogenaamde darmflora. De darm zorgt voor de omzetting en opname van voedingsstoffen en is een zeer belangrijk uitscheidingsorgaan. Een verstoring van dit evenwicht gaat vaak gepaard met buikpijn en darmklachten, die zich bijvoorbeeld uiten in een moeilijke stoelgang (obstipatie), krampen, winderigheid, diarree enzovoort. Ook candida is een gevolg van een verstoorde darmflora.

IBD Ziekte van Crohn

IBD Ziekte van Crohn

Beschrijving ziekte van crohn

De ziekte van Crohn is een chronische darmaandoening, die levenslang voor een slechte gezondheid kan zorgen. Stukken van het spijsverteringskanaal kunnen ontstoken raken, waardoor klachten ontstaan zoals diarree, buikpijn, moeheid en gewichtsverlies. De ziekte van Crohn kan zich ergens in het hele spijsverteringskanaal voordoen. Het vaakst worden bij de ziekte van crohn het laatste deel van de dunne darm en het grootste deel van de dikke darm aangetast. De ontsteking doet zich vaak op meer dan één plaats voor.

Webshop Keurmerk