• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Zelf sportdrank maken

Zelf sportdrank maken Bijna alle sportdranken op de markt zijn verkrijgbaar in poedervorm en je kunt dus zelf bepalen welke concentratie en osmoliteit (isotoon, hypothoon of ertussenin) je wilt gebruiken.

Oefen jezelf tijdens duurtrainingen met drinken zoals je dat in de tocht of wedstrijd van plan bent, kies een drank die je lekker vind en ga niet experimenteren met nieuwe dranken tijdens een tocht of wedstrijd.

Ondanks de talloze merken die op de markt zijn, kun je natuurlijk zelf op een simpele manier een sportdrank maken. Gewone vruchtensappen (sinaasappel- of appelsap) vatten ongeveer 12% koolhydraten. Dit is veel meer dan de optimale concentratie van een sportdrank. Als je het mixt met een zelfde hoeveelheid water en een klein beetje zout (bij voorkeur Himalayazout of keltisch zeezout- 100% natuurzuiver) toevoegt, krijg je de juiste concentratie.

Himalayazout

Himalayazout

Himalayazout of kristalzout

Het natuurzout Himalayazout oftewel kristalzout of Halietzout is een zout wat perfect door het lichaam wordt opgenomen. Het allerlei oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. De bouwstenen van het leven zijn in dit oerzout bewaard gebleven. Zij bevinden zich in het kristalzout in zulke kleine deeltjes, dat ze optimaal door de lichaamscellen worden opgenomen.

Webshop Keurmerk