• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Yoghurtplantje

Yoghurtplantje Het Yoghurtplantje- In de volksmond is dit een ander woord voor melkkefir of kefir nedir. Kefir wordt ook wel yoghurtplantje genoemd maar eigenlijk is die naam misleidend. Kefir is geen plantje maar een wonderlijke symbiose van goede bacteriën en gisten. Het resultaat van deze symbiose is vele malen gezonder dan welke yoghurt dan ook. Melkkefir is natuurlijk en is voor iedereen bereikbaar voor weinig geld en een beetje energie.

Melkkefir maken

Melkkefir maken

Kefir maken- Gebruiksaanwijzing

Houd bij het kefir maken rekening met de volgende zaken:

- Melkkefir kan slecht tegen metaal dus geen metalen lepels gebruiken!
- Geen druk uitoefenen op de kefirkorrels.
- Hygiëne is zeer belangrijk bij het kefir maken.
- Doe de melkkefir korrels in een fles of weckfles en vul deze voor maximaal 3/4 met gekookte of gepasteuriseerde melk (bij voorkeur circa 20 graden= kamertemperatuur).
- Sluit de fles/ pot en minimaal 24 uren laten staan op donkere plaats bij kamertemperatuur (keukenkastje).
- Giet inhoud weckfles met kefir af door een grove zeef. De kefir korrels op de zeef met lauw niet gechloreerd bronwater afspoelen.
- De afgespoelde kefir korrels kunnen dan in een schone (weck)fles weer opnieuw gebruikt worden.
- Bij het kefir maken gaat de gezeefde kefirdrank door een fijne zeef of zeefdoek en in een bewaarfles. Deze drank is maximaal 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Stoelgang

Stoelgang

Darmklachten

De werking van onze darmen berust op de aanwezigheid van bacterien de zogenaamde darmflora. De darm zorgt voor de omzetting en opname van voedingsstoffen en is een zeer belangrijk uitscheidingsorgaan. Een verstoring van dit evenwicht gaat vaak gepaard met buikpijn en darmklachten, die zich bijvoorbeeld uiten in een moeilijke stoelgang (obstipatie), krampen, winderigheid, diarree enzovoort. Ook candida is een gevolg van een verstoorde darmflora.

IBD Ziekte van Crohn

IBD Ziekte van Crohn

Beschrijving ziekte van crohn

De ziekte van Crohn is een chronische darmaandoening, die levenslang voor een slechte gezondheid kan zorgen. Stukken van het spijsverteringskanaal kunnen ontstoken raken, waardoor klachten ontstaan zoals diarree, buikpijn, moeheid en gewichtsverlies. De ziekte van Crohn kan zich ergens in het hele spijsverteringskanaal voordoen. Het vaakst worden bij de ziekte van crohn het laatste deel van de dunne darm en het grootste deel van de dikke darm aangetast. De ontsteking doet zich vaak op meer dan één plaats voor.

Kefir natuurlijke probiotica

Kefir natuurlijke probiotica Kefir is een wonderlijke symbiose van goede bacteriën en gisten. Melkkefir wordt ook wel yoghurtplantje genoemd maar deze naam is niet echt op zijn plaats. Meer over Kefir kunt u lezen in onderstaande artikelen.

Webshop Keurmerk