• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Huidige zorgstelsel

Huidige zorgstelsel

Zorgstelsel op de schop

Het zal u niet zijn ontgaan, dat ons huidige zorgstelsel zijn langste tijd lijkt te hebben gehad. Het zorgstelsel zoals wij dat kennen in Nederland is simpelweg te duur geworden en wordt langzaam onbetaalbaar voor de gemiddelde Nederlander. Als het roer niet drastisch wordt omgegooid zal in 2020 een gemiddelde Nederlander ongeveer 25% van zijn inkomen moeten afdragen voor zorg. Dat is ongeveer 10% meer dan nu het geval is.

Er zijn meerdere redenen voor aan te wijzen:
- De gemiddelde Nederlander wordt veel ouder dan vroeger en maakt daarmee langer gebruik van zorg (dus duurder)
- Enorme kosten voor onderzoek en ontwikkeling van medicijnen

Door meer voorlichting voor gezonde voeding en verbetering van levensstijl en daarnaast het drastisch aanpassen van onze voeding, kunnen de kosten voor zorg in de toekomst binnen de perken blijven.

Cariës of tanderosie

Cariës of tanderosie

Oorzaak cariës - tandbederf

Cariës of tandbederf is de meest voorkomende infectieziekte in de wereld. Cariës is een demineralisatieproces van het tandweefsel (tandglazuur, dentine= tandbeen) en wortelcement. De demineralisatie wordt in gang gezet door zuren. Deze zuren worden in de mond gevormd door bacteriën na omzettingsprocessen van suikers. Door de zuurproductie daalt de pH in de mond, waardoor het mineraal waaruit de tanden bestaan (tandglazuur) langzaam oplossen. De bacteriën die deze processen in stand houden nestelen zich in tandplaque en cariës heeft nu vrij spel.

Fluor in tandpasta

Fluor in tandpasta Er worden veel tegenstrijdige berichten geschreven over fluoride in tandpasta. We hebben vele berichten gelezen en hieronder volgt onze mening.

Veel consumenten kopen een tandpasta met fluoride omdat ze denken dat hun tanden daardoor sterker worden. Hiervoor is echter niet veel overtuigend bewijs. Anders dan bij een tekort aan echte voedingstoffen, zoals calcium en magnesium, is er bij mensen geen enkele aandoening die kan ontstaan door een fluoridetekort, ook tandbederf dus niet.

Gezonde levensstijl

Gezonde levensstijl Eén van de factoren van een gezonde levensstijl is gezonde voeding. In ons informatiecentrum vindt u hierover uitgebreide informatie.

Voorlichting lifestyle

Naast de informatie in ons informatiecentrum hebben wij ons aangesloten bij organisaties, die workshops en trainingen geven rondom voeding en algemene gezondheid. Een voorbeeld van een dergelijke organisatie is Lifestyle Coaching Nederland (LSCNL). Deze onafhankelijke organisatie leidt zelfstandige coaches op, die vervolgens mensen helpen hun persoonlijke welzijn te verbeteren door intensieve begeleiding.
Daarnaast verzorgt LSCNL bijeenkomsten voor particulieren, bedrijven en instellingen met betrekking tot ziektepreventie, gezondheidsbevordering, gewichtsmanagement en voeding.

Webshop Keurmerk