• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Gotu Kola

Gotu Kola

Gotu Kola

De vermeende hoge ouderdom van professor Li Chung Yon , die op 256-jarige leeftijd zou zijn overleden, werd toegeschreven aan het drinken van thee van dit Chinese "levenskruid", dat ook een belangrijke ayurvedische plant is. De gebruikte delen van de plant zijn de hele plant en de bladeren.

Stevia en gezondheid

Stevia en gezondheid Stevia heeft een gunstig effect op de gezondheid en is niet toxisch (giftig). De zoetstoffen zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Het bevat onder andere vitamine A, vitamine B3, vitamine C, calcium, chroom, fosfor, sodium, magnesium, zink en rutine.

Stevia zoetstof

Stevia zoetstof of honingkruid- het natuurlijk alternatief voor suiker. In dit hoofdstuk staat beschreven hoe stevia zoetstof is ontstaan en worden de eigenschappen van deze zoetstof nader toegelicht.

Nieuwe zoetstof

Zoals u wellicht weet, zijn vele van de op de markt verkrijgbare zoetstoffen de laatste tijd in opspraak geraakt, waaronder bijvoorbeeld aspartaam. De zoetstoffen worden in allerlei producten gebruikt, waaronder zoetjes, dranken, siropen, dessertproducten, snacks, suikerwerk, jam, ijs, bakkerswaren enzovoort.

Naast de bekende kunstmatige suikervervangers die langzamerhand in de 20ste en 21ste eeuw de markt hebben veroverd bestaan er ook natuurlijke alternatieven. Stevia is een voor de Europese markt nieuwe zoetstof en een goed alternatief voor mensen die wel de zoete smaak wensen zoals men die gewend is van suiker maar niet de nadelen willen van suiker of kunstmatige suikervervangers.

Webshop Keurmerk