• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Keltisch zeezout

Keltisch zeezout

Keltisch zeezout of sel gris

Keltisch zeezout wordt ook wel grijs zout of sel gris in het Frans genoemd. Het zout heeft een licht grijze kleur doordat het langzaam kristalliseert op de kleibodem van de zoutpan. Door de lange "rijping" op de kleibodem is Sel gris zeer rijk aan mineralen en spoorelementen en is daarom een gezond alternatief voor het reguliere keukenzout of natriumchloride. Er zijn vele toepassingen denkbaar die hier nader worden beschreven.

Himalayazout

Himalayazout

Himalayazout of kristalzout

Het natuurzout Himalayazout oftewel kristalzout of Halietzout is een zout wat perfect door het lichaam wordt opgenomen. Het allerlei oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. De bouwstenen van het leven zijn in dit oerzout bewaard gebleven. Zij bevinden zich in het kristalzout in zulke kleine deeltjes, dat ze optimaal door de lichaamscellen worden opgenomen.

Toepassingen Keltisch zeezout

Toepassingen Keltisch zeezout

Keltisch zout of sel gris

Keltisch zout wordt ook wel sel gris genoemd, naar de lichtgrijze kleur van het zout. Door het specifieke proces waaronder sel gris ontstaat heeft dit zout vele gezondheidsvoordelen boven het reguliere keukenzout. Door het proces ontstaat een zeer natriumarm zout, dat geschikt is bij een natriumarm dieet.

Webshop Keurmerk