• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Crash dieet

Crash dieet

Waarom traditioneel diëten niet werkt?

Er bestaat wetenschappelijk bewijs waarom typische diëten niet werken: de meeste mensen maken de fout om hun lichaam uit te hongeren door te weinig te eten. Je lichaam is een complexe machine met een verdedigingsmechanisme: wanneer je te weinig energie opneemt, schakelt het over op een tragere verbranding en verbruikt het lichaam spiermassa in tijden van energieschaarste. Op die manier is het werkelijk onmogelijk om een optimale vetverbranding te bekomen en daar zit nou de moeilijkheidsgraad voor mensen met overgewicht.

Obesitas of overgewicht

Obesitas of overgewicht Obesitas of obese is een synoniem voor overgewicht of zwaarlijvigheid. Overgewicht is veelvoorkomend in de westerse maatschappij. Bij overgewicht worden het gemiddeld bij een mens voorkomend vetpercentage ver overschreden en is er zelfs sprake van een punt waarbij de gezondheid in het geding kan komen.

Mens en gezondheid

Mens en gezondheid In dit hoofdstuk hebben wij informatie verzameld rondom het thema mens en gezondheid. Hieronder worden een aantal typische westerse ziekte behandeld die heden ten dage veel voorkomen en waarbij naast de traditionele westerse behandelmethoden eveneens alternatieve behandeling solaas zou kunnen bieden.

Met name op het gebied van preventieve voorlichting is nog veel te winnen.

Webshop Keurmerk