• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Stevia en gezondheid

Stevia en gezondheid Stevia heeft een gunstig effect op de gezondheid en is niet toxisch (giftig). De zoetstoffen zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Het bevat onder andere vitamine A, vitamine B3, vitamine C, calcium, chroom, fosfor, sodium, magnesium, zink en rutine.

Stevia zoetstof

Stevia zoetstof of honingkruid- het natuurlijk alternatief voor suiker. In dit hoofdstuk staat beschreven hoe stevia zoetstof is ontstaan en worden de eigenschappen van deze zoetstof nader toegelicht.

Nieuwe zoetstof

Zoals u wellicht weet, zijn vele van de op de markt verkrijgbare zoetstoffen de laatste tijd in opspraak geraakt, waaronder bijvoorbeeld aspartaam. De zoetstoffen worden in allerlei producten gebruikt, waaronder zoetjes, dranken, siropen, dessertproducten, snacks, suikerwerk, jam, ijs, bakkerswaren enzovoort.

Naast de bekende kunstmatige suikervervangers die langzamerhand in de 20ste en 21ste eeuw de markt hebben veroverd bestaan er ook natuurlijke alternatieven. Stevia is een voor de Europese markt nieuwe zoetstof en een goed alternatief voor mensen die wel de zoete smaak wensen zoals men die gewend is van suiker maar niet de nadelen willen van suiker of kunstmatige suikervervangers.

Stevia en sport

Stevia en sport Sportdrank en gezondheid is een actueel thema op dit moment, maar zijn er ook alternatieven voor de voorverpakte sportdranken. Huidige sportdranken en energiedrank liggen met name onder vuur doordat ze zonder navraag aan kinderen worden verstrekt in de sportkantine.

Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk

Oorzaak hoge bloeddruk

Meestal is er geen oorzaak voor de hoge bloeddruk te vinden. In sommige families komt hoge bloeddruk vaker voor. Verder kunnen overgewicht en het gebruik van veel zout, veel drop en veel alcohol de bloeddruk verhogen. De bloeddruk kan ook stijgen door gebruik van bepaalde medicijnen, zoals sommige pijnstillers (zoals ibuprofen en diclofenac), de anticonceptiepil of corticosteroïden (prednison). In zeldzame gevallen is de hoge bloeddruk het gevolg van een nieraandoening.

Webshop Keurmerk