• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Stevia plant en terminologie

Stevia plant en terminologie

Hieronder hebben wij een aantal termen rondom het thema stevia plant en steviolglycosiden op de rij gezet, omdat we merken dat bepaalde termen regelmatig door elkaar worden gebruikt:

Hiermee wordt de stevia plant of honingkruid (Süßkraut) aangeduid waarvan de bekendste en meest bruikbare stevia plant: Stevia rebaudiana (Bertoni). Deze stevia plant is al eeuwenlang gekend door de Indianen in Paraquay en Brazilië om haar gezonde en geneeskrachtige werking.

Met Steviolglycoside , behorende tot de natuurlijke intensieve zoetstoffen, wordt een groep zoetstoffen (10) bedoeld die wordt gewonnen uit de bekendste stevia plant (Stevia rebaudiana). In 2011 werd steviolglycoside opgenomen in de Europese lijst van voedingsadditieven, met E-nummer E960

Stevia kweken

Stevia kweken

Wilt u ook stevia kweken dan bent u bij Steviahouse aan het juiste adres. Het kweken van stevia is zeker niet makkelijk vooral niet in het Nederlandse klimaat. De steviaplant is licht-, water- en warmteminnend. Echter met een beetje geduld en energie kunt u een mooi resultaat verwachten.

Webshop Keurmerk