• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Suikerziekte

Suikerziekte

Bij mensen metsuikerziekte of diabetes wordt er te weinig of geen insuline aangemaakt, waardoor er een teveel aan glucose in het bloed terecht komt en is er sprake van een verstoorde bloedsuikerspiegel. Teveel glucose in het bloed heeft verschillende vervelende effecten. Dit komt onder andere omdat het teveel aan glucose nu via het urine moet worden afgevoerd: Iemand met diabetes krijgt meer dorst en moet vaker naar de wc. Daarnaast voelt iemand zich vaak beroerd en moe, want de glucose kan niet tot nauwelijks verbrand worden waardoor er geen energie vrij komt.

Bij suikerziekte kan men naar verloop van tijd kan men ook last krijgen van de ogen, nieren, het zenuwstelsel en de bloedvaten. Op langere termijn vergroot het de kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten.

Mens en gezondheid

Mens en gezondheid

In dit hoofdstuk hebben wij informatie verzameld rondom het thema mens en gezondheid. Hieronder worden een aantal typische westerse ziekte behandeld die heden ten dage veel voorkomen en waarbij naast de traditionele westerse behandelmethoden eveneens alternatieve behandeling solaas zou kunnen bieden.

Met name op het gebied van preventieve voorlichting is nog veel te winnen.

Webshop Keurmerk