• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Superfoods

Superfoods

Superfoods lijst wat is dat nu eigenlijk?

Op het internet wordt er veel over geschreven, de zogenaamde superfoods. Maar wat is dat nu eigenlijk? En is superfood nu werkelijk zo gezond voor je als iedereen beweert.

Superfoods is eigenlijk een Engelse term voor supervoeding, oftewel 100% natuurlijke voedingsmiddelen die uitermate gezond zijn voor de mens door een bijzonder hoog aandeel aan gezonde stoffen zoals nutriënten, vitamines, mineralen, antioxidanten enzovoort.

In dit hoofdstuk zullen we nader ingaan op de voordelen van superfoods en er een aantal onder de loep nemen. Tegenwoordig zijn veel voedingsmiddelen uit de supermarkt nutriëntarm. Door langdurige eenzijdige voeding kunnen tekorten ontstaan en ontstaat een voedingsbodem voor verminderde weerstand en ziekten. Superfoods zijn een bijzonder goede manier om aan de benodigde natuurlijke nutriënten te komen. Regelmatige consumtie van superfoods hebben een bewezen positief effect op de huid, organen en de weerstand (immuunsysteem). Hierdoor zullen de gezondheid en vitaliteit verbeteren.

Rawfood

Rawfood Naast Superfood wint ook het voedingsprincipe RawFood aan populariteit. RawFood als een voedingspatroon voor een lang en gezond leven.
Een steeds groter wordende groep mensen in de VS en in West-Europa noemt zichzelf Raw of Living Fooder. Zij volgen het rawfood dieet. Raw Food bestaat uit rauw, ongekookt, zo veel mogelijk onbewerkt voedsel zoals groente, gekiemde groente en peulvruchten, (gedroogd) fruit, zaden en noten.
In een Raw Food dieet wordt niets gegeten dat is verhit boven 48 graden omdat enzymen bij deze temperatuur worden vernietigd en ook een groot deel van de vitamines verloren gaan. Het is een voedingspatroon dat voor minstens 75% bestaat uit ongekookt voedsel.

Superfood recepten

Superfood recepten

Superfood recepten

Wilt u gezonder eten, maar heeft u geen inspiratie?
Kijk eens hieronder naar onze groeiende verzameling van superfood smoothie recepten.
Van de echte bessenliefhebbers tot chocoladefanaten, iedereen zal hieronder wel een recept naar zijn smaak vinden.

Webshop Keurmerk