• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Wat zijn wasnoten

Wat zijn wasnoten


Indiase wasnoten of zeepnoten

Indiase wasnoten of zeepnoten bevatten 100% natuurlijke saponinen (plantaardige glycoside). Deze stoffen die van nature in de wasnoot aanwezig zijn, vormen in water een zeepachtige oplossing met een onovertroffen waskracht.

De grote wasnoten boom komt uit het Himalayagebied bij Noord- India en Nepal. De schil van de wasnoot (Sapindus Mukorossi) wordt door de lokale bevolking al eeuwen gebruikt als wasmiddel voor het wassen zonder wasmiddel van katoen, wol en zijde. 
 

De grote zeepnoot komt van nature voor in Shivalik Hills en de buitenste Himalaya. In deze hele regio, van Afghanistan in het westen tot China in het oosten, vindt men deze boom in het wild. Hij voelt zich thuis in diepe, kleiachtige grond en voelt zich het prettigst bij 1500 tot 2000 mm regen per jaar.

De boom heeft een gunstig effect op de ontbossing van de onderste 900 m van de Westerse Himalaya. De grond wordt vruchtbaarder en zowel de noten als de schaal werken als natuurlijke meststoffen, waarbij verontreinigde grond zuiverder wordt.


De voordelen van wasnoten

- Zeepnoten of wasnoten zijn goedkoop in gebruik; 1-3 keer te gebruiken.
- 100% biologisch afbreekbaar; de gebruikte wasnoten kunnen na gebruik op de composthoop of in de groene container.
- Geen wasverzachter nodig; eventueel wel ontharder gebruiker bij hard water. De was voelt na het wassen aangenaam zacht, alsof er wasverzachter is gebruikt.
- Geen allergie; 100% natuurlijk zonder chemische toevoegingen. Hierdoor geschikt voor mensen met allergieën, neurodermitis en mensen met een gevoelige huid.
- Wasnoten of zeepnoten zijn milieuvriendelijk; geen belasting van het oppervlaktewater meer. Verder groeien de wasnoten aan bomen, die kooldioxide opnemen en zuurstof leveren.
- De wasmachine gaat langer mee; de wasmachine heeft geen last meer van aangekoekte resten zoals bij de traditionele wasmiddelen en wasverzachter het geval is.
- Beschermend; wasnoten houden de kleuren langer helder in vergelijking met de reguliere wasmiddelen. Zelfs de fijnste zijde kan met wasnoten worden gewassen.

 

Aandachtspunten wasnoten

- Wasnoten zijn geurneutraal, zorg dus voor een schone wasmachine door af en toe zonder was en met soda op 95 graden te wassen
- Eventuele geurtjes kunt u camoufleren door bijvoorbeeld etherische olie te gebruiken (in wasverzachter-vakje of op waszakje), bijvoorbeeld limoen of lavendel
- Zakje met wasnoten direct na het was proces verwijderen om geurtjes en eventueel vlekken (bij lichtere was) te voorkomen
- Wassen met wasnoten is iets meer werk dan wassen met regulier wasmiddel
- Bij was met vlekken kunt u het beste ook vlekkenzout (percarbonaat) of galzeep gebruiken.


Geïnteresseerd in wasnoten?

Al meer dan 8 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 17:00 uur besteld = Morgen in huis!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk