• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Hele Kruiden en Specerijen

23
Sorteer op:

Biologische zwarte komijn zaad is natuurlijk en heeft een bijzondere werking. Ook heeft de nigella een heerlijke nootmuskaatachtige smaak. Biologische black onion seed is een onmisbare specerij!

Lees meer
€4,20
Op voorraad
  • Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Hele venkel smaakt ook wel naar Anijs. Biologische Venkel heel is verkrijgbaar in 100 gram en 1 kilo.

Lees meer
€3,67
Op voorraad

Koriander kennen we in Nederland ook wel als ketoembar. Het is een populaire smaakmaker in de Indiase, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Noord-Afrikaanse keuken.

Lees meer
€3,67
Op voorraad

Biologische jeneverbessen zijn heerlijk bij vlees, wild en stoofpotjes. De jeneverbes heeft een unieke pittige en bittere smaak, met een houtachtig en bitterzoete geur.

Lees meer
€4,20
Op voorraad
  • Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
€5,78
Op voorraad
  • Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Deze dille toppen zijn van biologische topkwaliteit. De frisse, zachte smaak past goed bij allerlei soorten vis en groenten, zoals kabeljauw en worteltjes. Het is ook heerlijk in soepen, sauzen, dressings, eiergerechten en salades!

Lees meer
€5,99
Op voorraad

Biologische Curcuma granulaat 3-6mm

Lees meer
€5,98
Op voorraad
€4,35
Op voorraad
  • Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
€4,80
Op voorraad

Biologische groene peper Malabar

Lees meer
€5,57
Op voorraad

Biologisch Mosterdzaad bruin Sarepta heel Brassica juncea

Lees meer
€3,80
Op voorraad
  • Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
€7,08
Op voorraad
€9,80
Op voorraad
€4,35
Op voorraad

Hele Kruiden en Specerijen

Je gebruikt kruidenzaden in gerechten die om ongemalen smaakmakers vragen. Je laat ze extra lang meekoken want deze hele soorten geven hun smaak langzamer af dan gemalen kruiden. Bij Naturaplaza bieden we je een zeer ruime keuze aan ongemalen kruiden zoals kardemompeulen, steranijs, kruidnagels, pompoenpitten en heel mosterdzaad. Op de productpagina’s van onze site lees je bij ieder van deze kruidsoorten een gebruiksaanwijzing. Hierin staat precies omschreven hoe je het kruidenzaad moet verwerken en toevoegen. Naast in maaltijden, kun je sommige van deze kruiden ook gebruiken als smaakmaker in koffie, thee, koek en gebak.

100% natuurlijke kardemompeulen

Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn kardemompeulen. ‘Elettaria cardamomum’, oftewel groene kardemom, biedt je een ware smaaksensatie. Het is zoet, zuur, fris en prikkelend tegelijk. Er zijn mensen die het omschrijven als de smaak van pepermuntdrop. In sommige Aziatische landen sabbelen de mensen daarom een tijdje op kardemompeulen voor een frisse adem. Deze peulvruchten groeien aan een struik van de gember-familie. De kleine zwarte zaadjes die zich binnenin de peul bevinden zijn grotendeels verantwoordelijk voor het overheerlijke aroma. Je gebruikt groene kardemompeulen niet alleen in rijstgerechten, maar bijvoorbeeld ook in koffie of thee.

Muskaatachtige smaak van Nigella zaad

Een van onze andere veelzijdige kruiden is biologisch Nigella zaad. Dit kruidenzaad staat ook wel bekend als zwarte komijn, hoewel het helemaal niets met de Nederlandse komijn van doen heeft. Nigella zaad komt oorspronkelijk van een plant uit India. De zaden worden volop gebruikt in de Turkse, Griekse en Egyptische keuken. Dit heeft onder meer te maken met de heerlijke muskaatachtige smaak van zwarte komijn. Je kunt dit kruidenzaad uiteraard vermalen, maar ook gebruiken om je gerechten van een mooi en smaakvol decoratief accent te voorzien.