• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Kefir

6
Sorteer op:

Kefir

Met kefir haal je een bijzonder zuivelproduct in huis. De reden hiervoor is dat kefir mede tot stand komt door gist. Deze gist bevat op zijn beurt naast tal van vitaminen ook een klein beetje koolstofdioxide. Dit geeft ‘Tibetan Mushroom’, zoals kefir ook wel wordt genoemd, een uniek en sprankelend accent. Het is een dikke en romige drank die zich qua smaak het beste laat vergelijken met een yoghurtdrank. Kefir bevat gezonde levende bacteriën die niet allemaal in gewone yoghurt voorkomen. Bij Naturaplaza kun je terecht voor verschillende kefirproducten en eveneens fermenten, om je eigen kefir mee te maken.

Kefir draagt bij aan een goede gezondheid

Van oorsprong komt kefir uit Tibet en de Kaukasus. Hier staat het al eeuwenlang bekend om de heilzame werking. We noemden al dat kefir vol met waardevolle vitaminen zit. Daarnaast bevat het mineralen en gezonde melkzuurbacteriën. Melkzuurbacteriën kunnen bijdragen aan een optimaal spijsverteringsproces. Bovendien kan met kefir voorkomen worden dat er schade aan lichaamscellen optreedt. Dit heeft alles te maken met de werking van de antioxidanten. Je kunt kefir uiteraard zo drinken, maar ook toevoegen aan overige natuurvoeding. Het geeft je natuurlijke gerechten een heerlijke frisse smaak. Denk hierbij aan de combinatie met biologische kruiden, honing, sauzen en dressings.

Je eigen kefir maken

Bij Naturaplaza vind je verschillende producten om je eigen kefir mee te maken. Dit is vrij eenvoudig met onze My-Yo Yoghurt Kefir Maker. Kies daarbij een van onze My-Yo Kefir Ferment Prebiotische producten uit en je bent al halverwege. Wanneer je klikt op de verschillende kefirproducten lees je op onze site een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Ook kun je daar lezen welke gezonde ingrediënten de fermenten allemaal bevatten. Door de revitaliserende effecten wordt kefir ook wel het drankje van honderdjarigen genoemd. Meer weten over deze gezonde drank? Op onze informatiepagina lees je er alles over.

Disclaimer: Bovenstaande informatie is GEEN medisch of therapeutisch advies. Eventuele tekstuele fouten voorbehouden.