• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Matcha

12
Sorteer op:
  • Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Matcha

Proef de kwaliteiten van deze Japanse groene theesoort. Matcha thee wordt op een unieke manier vervaardigd uit de bladeren van de Camellia Sinensis. De bladeren van deze theeplant worden hierbij tot poedervorm vermalen. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het allerminst. Er zijn maar weinig Japanse theeboeren die weten hoe matcha thee gemaakt moet worden. Samen met de lekkere smaak en vele voedingsstoffen heeft dit ervoor gezorgd dat deze magische thee een eigen plek heeft gekregen onder onze categorie Overige Natuurvoeding.

Verhoogd gehalte aan aminozuren

Door het unieke productieproces krijgen de matcha theeplanten veel minder zonlicht dan bij andere soorten het geval is. Ter compensatie van dit zonlichttekort produceren de matcha theeplanten veel meer chlorofyl. Dit geeft de bladeren hun donkergroene kleur. Ook zorgt dit ervoor dat matcha thee een verhoogd gehalte aan aminozuren kent. Daarnaast wordt zo de smaak geïntensiveerd en zit de thee vol met vitaminen en mineralen. Doordat bij het maken van matcha het hele theeblad wordt gebruikt, bevat deze theesoort ook veel meer antioxidanten en cafeïne dan andere groene theeën. Kortom, redenen te over om regelmatig te genieten van matcha thee.

Matcha thee-accessoires

Naast de matcha thee zelf, heeft Naturaplaza ook tal van bijpassende accessoires in het assortiment. Deze kun je gebruiken om zelf je eigen matcha thee te maken. Hierbij moet je denken aan diverse matcha theeschalen, bamboekloppers en ook bamboelepels. Ken je een theeliefhebber in je omgeving? Dan doe je hem of haar ongetwijfeld een groot plezier met onze matcha gift box. Dit is een de luxe uitvoering waarin een bamboebezem (chasen), een bamboelepel (chakashu) en Nagano theeschaal aanwezig zijn.

Biologische thee met heerlijke smaak! Wat dacht je van theepoeder: Samurai, Matcha, groene thee of Tenno! Allemaal verkrijgbaar bij Naturaplaza - de online natuurwinkel. Kijk maar eens rond!