• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Kampotpeper Fairtrade

3
Sorteer op:

Kampotpeper Fairtrade

Onze Kampotpeper Fairtrade komt uit de regio Kampot in Cambodja. Daar zijn het klimaat en de grondsoort perfect voor de (organische) teelt van peperbessen. De smaak van Kampotpeper is uniek en onderscheidt zich van alle andere pepersoorten door het speciale, verfijnde aroma. Bij Steviahouse hebben wij bewust gekozen voor Kampotpeper van het kwaliteitsmerk Project Pepper. Waarom? Project Pepper staat garant voor volledig natuurlijke en duurzame producten. Deze garantie vind je niet alleen terug in de diverse pepersoorten, maar ook in de verpakking en zelfs in de pepermolens. Project Pepper mag dan ook met recht het Fairtrade keurmerk dragen.

Zwarte, rode en witte Kampotpeper

Kampotpeper van Naturaplaza is verkrijgbaar in maar liefst 3 verschillende soorten: zwarte peper, rode peper en witte peper. Alle drie de pepers komen van dezelfde Cambodjaanse peperplant, maar het bewerkingsproces verschilt. Zo worden bij het zwarte Kampotpeper de onrijpe, groene peperbessen gedroogd in de zon waardoor ze zwart kleuren. Het staat bekend als een van de beste pepers ter wereld. De smaak van zwarte Kampotpeper is pittig en kruidig tegelijk. Rode Kampotpeper is eveneens aangenaam pittig met een iets zoete smaak. Witte Kampotpeper is pittiger dan rode Kampotpeper, maar wel fris door de citrusaroma’s.

Handgemaakte Fairtrade Pepermolen

Met zulk uniek kwaliteitspeper wil je natuurlijk een pepermolen die dit karakter helemaal aanvult. Dat is precies wat de handgemaakte en houten Fairtrade pepermolen je biedt. Deze pepermolens zijn namelijk exclusief voor Project Pepper vervaardigd in Cambodja. Dit gebeurt door Cambodjanen die door diverse oorzaken gehandicapt zijn geraakt. Ze krijgen een gratis opleiding in de werkplaats en delen rechtstreeks mee in de winst.

Duurzame verpakking

Ook in de verpakking staat Project Pepper garant voor duurzaamheid. Alle Kampotpepers zijn verpakt in bio plastic en ongebleekt papier. Het inkt dat op de verpakking wordt gebruikt is op waterbasis, zonder chemische oplosmiddelen. Al deze ontwerpfactoren maken het bovendien dat de verpakkingen eenvoudig recyclebaar zijn.