• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Pittige Pepers

6
Sorteer op:

Pittige pepers

Houd je van scherp gekruid eten dan bevelen we je van harte onze pittige pepers aan. Zo hebben we de allerbeste kwaliteit biologische cayennepeper in huis evenals diverse soorten crushed hot chilipepers. Bij Naturaplaza hebben we namelijk uitsluitend 100% natuurlijke pepersoorten in het assortiment. Dit betekent dat ook onze pittige pepersoorten geen toevoegingen bevatten maar rechtstreeks uit de natuur tot je komen. Zoals je ongetwijfeld bekend is, is het verstandig om altijd kleine hoeveelheden pittig peper aan je gerechten toe te voegen. Mocht je toch een keer uitschieten met de peperstrooier, verzacht de scherpte dan met (kokos)melk of yoghurt. Gebruik hiervoor geen water, want dat helpt beslist niet.

Vol pit en voedingsstoffen

Cayennepeper is afkomstig van planten die behoren tot de nachtschadefamilie. Deze pepersoort is genoemd naar de hoofdstad van Frans-Guyana, Cayenne. Hoewel deze peper klein is, heeft het een zeer pittige smaak. Dit wordt veroorzaakt door de stof capsaïcine. Capsaïcine heeft daarnaast ook als eigenschap dat het endorfine vrijmaakt in je lichaam. Je neus gaat ervan open bij verkoudheid, het werkt pijnstillend en capsaïcine laat je beter ademhalen. Het geeft je een gevoel van euforie, een van de redenen waarom mensen zo van scherp eten houden. Daarnaast zit cayennepeper vol met voedingsstoffen zoals vitamine A, B2, B6, C en E. Kortom, deze pepers bieden je veel meer dan alleen een pittig smaakaccent aan je vleesgerechten, soepen en pasta’s.

Biologische crushed hot chilipepers

Ook voor andere biologische chilipepers kun je bij Naturaplaza te kust en te keur. Deze pepersoorten zijn allemaal vervaardigd door het kwaliteitsmerk HolyFlavours. Je leest bij de verschillende pittige pepersoorten het aantal eenheden van heetheid volgens de schaal van Scoville. Deze schaal is aan het begin van de 20e eeuw door Wilbur Scoville ontwikkeld. De schaal meet de heetheid van zowel pittige sauzen als chilipepers.