• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Contact

 

Heeft u een vraag of mocht u ondanks onze goede voornemens een probleem of klacht hebben dan zijn wij op de volgende manieren bereikbaar:


Telefoon 074  30 200 20

 

Bereikbaar op werkdagen van 08:30 uur tot 17:00 uur

WhatsApp+31 6 103 107 65


Helpdesk

Klanten die onze producten willen gebruiken of onder eigen label willen gaan verkopen, zijn bij Naturaplaza aan het juiste adres. Naturaplaza biedt de volgende voordelen voor u:

- Onze online webshop biedt extra gebruikersgemak door inkopen zonder login en overzichtelijke prijsopbouw
- Wij bieden scherpe prijzen met staffelkortingen tot 15%
- Wij bieden zeer hoge kortingen voor resellers zie hiervoor Naturaplaza Zakelijk
- Wij houden u middels digitale nieuwsbrief automatisch op de hoogte van nieuws rondom nieuwe natuurproducten en rondom natuurwinkel Naturaplaza, mits u hiervan gebruik wilt maken natuurlijk

Contactformulier

Krijgt u ons niet direct telefonisch te pakken: niet gevreesd! Als u het contactformulier hiernaast invult o.v.v. naam en telefoonnummer dan bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Wij zijn bereikbaar via het contactformulier (zie hiernaast). Wij reageren altijd in ieder geval binnen 24 uur.

Indien u graag wilt dat het probleem telefonisch wordt opgelost verzoeken wij u uw telefoonnummer te vermelden, dan bellen wij u terug.

 

Retouradres 

Naturaplaza.nl

Weijinksweg 18 
7558 PL
HENGELO ov. 

*) 
Naturaplaza verkoopt alle producten online en dit adres is dus GEEN fysieke winkel.
Enkel afhalen op afspraak. 

KvK nummer:  7339 6427
BTW-nummer: NL-85951 1169 B01

www.naturaplaza.nl

Veel gestelde vragen:

1 Stevia algemeen
1.1 Kan een steviaplant ook in Nederland groeien?

Ja Stevia kweken in Nederland kan. Jonge Stevia plantjen kunnen buiten uitgeplant worden ruim na de laatste kans op nachtvorst. Volwassen      Stevia planten die buiten staan en in de herfst gebloeid hebben en een hoogte bereikt hebben van 50 cm, verdragen een paar graden                     nachtvorst.

Lees hier verder. ( Stevia kweken )

1.2 Is het gebruik van stevia extract ofwel steviolglycosiden toegestaan in Nederland?

Ja. In april 2010 heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) het gebruik van de zoetstof steviolglycoside als zoetstof in voedingsmiddelen als veilig beoordeeld en in juli 2011 keurde de Europese Commissie het gebruik van de stevia zoetstof goed. Het Europees Parlement volgde op 14 november 2011. Vanaf deze dag wordt het gebruik van steviolglycoside toegelaten, zij het onder strikte voorwaarden.

Lees hier verder (goedkeuring steviolglycoside)

1.3 Is het gebruik van stevia veilig?

Ja. De zoetstof uit het plantje Stevia ofwel steviolglycosiden kan bijdragen als suikervervanger aan een gezond dieet. Daarnaast is het als vijlig beoordeeld door de EU Stevia is een veilige zoetstof. Het is sinds 2011 een goedgekeurde stof in de Europese Unie. Daarom heeft het een E-nummer (E960) gekregen. Stevia zoetstof is rijk aan vitaminen en mineralen. Stevia zoetstof bevat onder andere vitamine A, B3, C, calcium, chroom, fosfor, sodium, magnesium, zink en rutine. Nadere informatie vindt u in het informatiecentrum van Steviahouse en kunt u nalezen op talrijke technische publicaties op het internet. 

Lees hier verder. (stevia en gezondheid)


1.4 Waarvoor kan ik Stevia gebruiken?

Stevia kan in vele vormen worden gebruikt. De stevia zoetjes kunnen in diverse koude en warme dranken worden gebruikt. De stevia poeder en de vloeibare stevia (stevia fluid) kunnen als nieuw zoetmiddel in recepten worden gebruikt voor bijvoorbeeld: bakken van een taart, maken van ijs enzovoort.

Lees hier verder. (recepten met stevia)


1.5 Kunnen stevia- producten gebruikt worden tijdens een candida-dieet?
Ja. Steviaproducten kunnen uitermate goed gebruikt worden tijdens een Candidadieet. (mens en gezondheid- candida infectie)

1.6 Wat is het verschil tussen stevia en een zoetstof als aspartaam?

Aspartaam en neotaam zijn kunstmatige zoetstoffen in tegenstelling tot  stevia dat 100% gewonnen wordt uit de stevia plant.
Een ander belangrijk verschil is dat stevia goed geschikt is om te bakken en koken , omdat  stevia ook bij hogere temperaturen hittestabiel is en zijn zoetkracht niet verliest.

Lees hier verder. (recepten met stevia)

1.7 Is aspartaam of neotaam ongezond?

Neotaam is de opvolger van aspartaam en is geintroduceerd omdat het patent van aspartaam bijna verlopen is. Neotaam is een wit reukloos poeder en kan worden gebruikt om levensmiddelen te zoeten. In tegenstelling tot stevia gaat het hier niet over een natuurlijk product. Neotaam is benoemd als E-961. Er is veel medisch bewijs over de negatieve effecten van beide zoetstoffen.

 

2 Stevia producten
2.1 Wat betekent de aanduiding “rebA 95%” op de verpakking van producten?

“ Reb” staat voor Rebaudiside, het zoet bestanddeel uit de bladeren van de stevia planten. De A staat voor het type zoetstof dat gebruikt wordt en wordt gewonnen uit de bladeren door een extractieproces. Het getal 95% staat voor de zuiverheid en het percentage zoetstof.

Zo bestaat er bijvoorbeeld rebA97% en rebA98%, deste hoger het percentage deste zoeter de smaak. De prijs voor het product zal echter ook evenredig stijgen.

Dezelfde percentages worden gebruikt bij steviode, eveneens een soort binnen de groep steviolglycosiden.

Lees hier verder. (steviolglycosiden)

2.2 Wat is inuline?

Inuline komt voor in (de wortels van) planten die groeien in gematigd koude gebieden. Enkele voorbeelden zijn cichorei, aardpeer, dahlia, paardenbloem, schorseneer en artisjok.

Inuline behoort tot de prebiotica . Prebiotica zijn stoffen die onverteerbaar zijn en onveranderd in de dikke darm aankomen. Daar stimuleren ze selectief de groei en activiteit van bacteriën in de dikke darm. Deze bacteriën zetten de darmen in beweging en kunnen daardoor bevorderlijk werken op de stoelgang, Verder produceren deze bacteriën onder andere B-vitamines, maar ook stoffen die de darmwand voeden. Prebiotica werken daardoor iets anders op de darm dan probiotica.

Een goede werking van de darmen is belangrijk voor je gezondheid en weerstand. Inuline kan helpen om een goede darmflora te behouden.

Lees hier verder.

2.3 Kunnen de producten ook bij Naturaplaza.nl afgehaald worden?
Ja, op afspraak kunt u uw bestelling ophalen bij ons magazijn in Hengelo ov2.4 Waarom zit er isomalt in de stevia zoetjes?

Isomalt is een grondstof van natuurlijke oorsprong en wordt gebruikt om de tabletjes compact te maken en om de van nature aanwezige bittere smaak van Steviolglycoside te neutraliseren.

Het is een polyol die hoofdzakelijk om zijn fysische eigenschappen wordt gebruikt. Het product heeft slechts een kleine invloed op de bloedsuikerspiegel, leidt niet tot tandbederf, en bevat half zo veel energie als gewone suiker (sacharose).

2.5 Wat is sodium-bicarbonaat?

Sodium-bicarbonaat of natriumcarbonaat wordt ook wel bakpoeder genoemd in de volksmond en wordt gebruikt om de zoetjes in een vloeistof te laten oplossen.

Natriumbicarbonaat is een hele natuurlijke stof, want de grondstof is steenzout. Door een bepaald proces (elektrolyse) ontstaat natriumcarbonaat.

In contact met vloeistof wordt het sodium-bicarbonaat omgezet en ontstaat CO2-gas (de prik in limonade), waardoor het zoetje langzaam oplost.

2.6 Wat is tartaric acid?
Tartaric acid oftwel wijnsteenzuur komt deels vrij of deels in gebonden toestand van nature voor in vele vruchten, zoals in druiven en pompelmoezen. Het wordt aan voedsel toegevoegd om zijn conserverende eigenschappen.


2.7 Wat is magnesiumzout?

Magnesiumzout wordt uit zoutlagen in de bodem. Aan magnesiumzout zijn geen vreemde middelen toegevoegd, waardoor het een volledig natuurlijk en veilig product is.
2.8 Wat is glutenallergie?

Gluten is een mengsel van eiwitten, dat van nature voorkomt in bepaalde graansoorten zoals tarwe, rogge, spelt, kamut en gerst. Wanneer iemand met een glutenovergevoeligheid toch gluten eet, raakt hierdoor het darmslijmvlies beschadigd. Dit leidt tot allerlei vervelende klachten. Door het volledig weglaten van gluten uit de voeding verdwijnen veel van deze klachten. Naar schatting heeft 1 op de 100 tot 200 Nederlanders glutenallergie (coeliakie).Bent u op zoek naar glutenvrije producten? Kijk in onze webshop


3 Stevia & Gezondheid
3.1 Kan stevia gebruikt worden door mensen met diabetis?

Ja. Stevia heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Uit onderzoek blijkt dat de zoetstof stevia als vervanging van suiker een positief effect heeft op diabetes type 2. 

Lees hier verder.


3.2 Kan stevia onbeperkt worden gebruikt?

De bekende aanbevolen dagelijks hoeveelheid van de steviaproducten staat vermeld op de betreffende verpakkingen.

Lees hier verder.


3.3 Wat doet stevia met de bloedsuikerspiegel?

Stevia heeft geen invloed op debloedsuikerspiegel.  De bloedsuikerspiegel zal dus niet stijgen zoals bij suiker na inname.

Lees hier verder.


Webshop Keurmerk