• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Project pepper

Project Peper kampot peper


In oktober 2015 is Naturaplaza een officiele distributeur geworden van de Fair Trade peper van Project Pepper. Het gaat hier om Fair trade peper en prachtige houten pepermolens wat we opnemen in ons assortiment. De kampot peper wordt verbouwd in de regio Kampot in Cambodja. Door Project Pepper wordt kampot pepers tegen een eerlijke prijs rechtstreeks ingekocht bij een kleine peperplantage. Het verbouwen gebeurt op een eerlijke en natuurlijke manier, zonder gebruik van chemische pesticiden en van kunstmest.

De winst gaat rechtstreeks terug naar Cambodja en het geld wordt gebruikt om verschillende projecten op te zetten in de afgeleden dorpjes. Daar is gebrek aan schoondrink water, onderwijs- sanitairvoorzieningen. Om de projecten te kunnen voltooien helpt Natuurlijkperpost, door Fair trade kampot peper en unieke houten pepermolens te verkopen! 

Kampot peper plantage

Fair trade peper, Kampot Peper

Kampot peper is uniek voor Cambodja. De peper heeft een beschermende geografische status en wordt daardoor ook wel de champagne of parmaham van Cambodja genoemd. Bijzonder aan Kampot peper is de kruidigie smaak. Je proeft niet alleen de pittige, maar ook andere smaaktonen, zoals eucalyptus en bloesem. Door het klimaat en de speciale samenstelling van de bodem, ontstaat deze unieke smaak van de Kampot peper.
verpakking Rode, witte en zwarte kampotpepers

Producten

Zwarte Kampot peper wordt verbouwd in de regio Kampot in Cambodja. De onrijpe, groene peperbessen worden na het plukken gedroogd in de zon waardoor ze zwart van kleur worden. Het is een bijzondere peper die bekend staat als een van de beste pepers ter wereld. De rijke en kruidige smaak is anders dan van pepers uit andere gebieden.

De zwarte Kampot peper smaakt pittig, maar ook kruidig. Hij kan in bijna elk gerecht gebruikt worden, zoals op vlees (bijvoorbeeld Kampot pepper steak), in soepen, sauzen en als smaakmaker in roerbakgerechten. 

Koop hier nu Zwarte kampot peper.

Rode Kampot peper heeft een aangename pittige en iets zoete smaak. Deze peper ontstaat door het drogen van de rijpe bessen die aan de peperstruiken in de provincie Kampot in Cambodja groeien. De groene (onrijpe) en de intense rode (rijpe) bessen worden na het plukken met de hand gesorteerd en gedroogd in de zon. Alleen de rijpe bessen zijn geschikt voor rode Kampot peper. Ze mogen op het moment van plukken niet te rijp, maar ook niet te onrijp zijn. Daarom is het een erg precies karwei en is rode Kampot peper schaars.  

Rode Kampot peper is erg lekker bij wit vis, salades, witte vis, garnalen en zelfs in geitenkaas of desserts. 
Koop hier nu rode kampot peper.

Witte Kampot peper komt net als de rode en zwarte Kampot peper van dezelfde peperplant in Cambodja. De bessen worden geplukt als ze rijp zijn en daarna kort geweekt. Daardoor is het buitenste velletje er makkelijk af te halen en blijft de witte kern over. Dit proces is volledig natuurlijk en zonder chemicaliën. Deze witte peperbes wordt gedroogd in de zon.

De smaak van witte Kampot peper is pittiger dan de rode kampotpeper, maar fris door de citrusaroma’s. De smaak past goed bij vis en schelpdieren. Ook in witte soepen en sauzen, waarin de kleur van zwarte en rode peper misstaat, kan de witte Kampot peper goed gebruikt worden. 

Koop hier nu Witte kampot peper.

De pepermolens van Project Pepper worden gemaakt in een werkplaats in de buurt van Phnom Penh in Cambodja. In deze werkplaats werken lichamelijk gehandicapten die op deze manier een eerlijk inkomen verdienen om in hun levensonderhoud te voorzien. Dit kunnen slachtoffers zijn van het leger of gewonden die door de oorlog een lichamelijke aandoening hebben gekregen. Het is een fairtrade-coöperatie en alle werknemers delen de winst. De basis van de molens bestaat uit Changkirihout. De lichte variant is ingelegd met Aziatische pijnboomhout en de donkere met hout van de Cambodjaanse Chhlickboom. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikt hout uit oude huizen of gebouwen.

Het malen gebeurt door een hoogwaardig keramisch crushgrind maalmechanisme. Hierdoor is het mogelijk om met de molen zowel zout als peper te malen. Niet geschikt voor in de vaatwasser.
Koop nu hier een zout- of pepermolen.
Kampot zout- en pepermolen