• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Superseeds

9
Sorteer op:
  • Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Superseeds

Zeer geliefde aanvullingen op onze dagelijkse voeding zijn superseeds. Ze bevatten namelijk niet alleen veel vitaminen en mineralen, maar ze zijn ook nog eens erg lekker. Je kunt er als tussendoortje een handvol van opeten, maar een superseed is ook heerlijk om toe te voegen aan je ontbijtgranen, yoghurt, soepen en baksels. Ze geven je een gezonde boost van eiwitten, vezels, ijzer en omega-3 vetzuren en ze zijn onder meer goed voor je darmflora. Bij Naturaplaza hebben we daarom tal van biologische zaadsoorten in huis. Denk hierbij aan chia en moringa zaad, hennepzaad, pompoenpitten, quinoa en lijnzaad. Bovendien kun je bij ons kiezen of je de superseed raw, gepeld of heel wilt bestellen.

De veelzijdige krachten van Chia zaden

Een zaadsoort die zeker onder de categorie superfoods valt is chia zaad. Deze zaden komen van de bloemen van de Salvia Hispanica, oftewel de Chiaplant. Eeuwenlang gebruikten zowel de Maya´s als de Azteken deze plant als medicijn. Ook werden chia zaden gegeten wanneer er een lange reis werd gemaakt en bij menig strijdtoneel. Vandaag de dag wordt dit superseed niet alleen in Midden-Amerika gebruikt tijdens het koken en bakken, maar wereldwijd. Chiazaden zijn dan ook rijk aan proteïnen, antioxidanten, omega-3 vetzuren, mineralen en vezels. Ze verminderen je snackbehoefte waardoor ze ook geschikt zijn bij het diëten. 

De olie in lijnzaad

Een ander veel gekozen superseed is lijnzaad. Wist je dat lijnzaad van vlas is gemaakt? Daarom wordt het in Engeland ´flaxseed´ genoemd. In de zaadjes van dit superseed zit olie en dit olie heeft veel gezonde voedingsstoffen. Denk hierbij aan omega 3 en omega 6, calcium, magnesium, zink, kalium en vitaminen B1 en B2. Maar ook onze hennepzaad soorten zijn supergezond. Hennepzaad staat bekend als een van de meest rijke plantaardige eiwitbronnen en bevat alle essentiële aminozuren.