• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Stevia poeder

6
Sorteer op:

Stevia: een veelzijdige suikervervanger

Stevia is een zoetstof die steeds vaker gebruikt wordt ter vervanging van suiker. De populariteit van stevia is te begrijpen gezien suiker steeds vaker gezien wordt als een boosdoener. Maar wat moet je weten over stevia? In dit artikel leggen wij uit wat stevia is en hoe je het kunt kopen in verschillende vormen zoals stevia poeder.

Wat is stevia?

Stevia is een zoetstof en suikervervanger afgeleid van de bladeren van de plantensoort Stevia rebaudiana die afkomstig is uit Brazilië en Paraguay. Stevia heeft de actieve verbindingen steviolglycosiden (voornamelijk stevioside en rebaudioside), die 30 tot 150 keer de zoetheid van suiker hebben. Het lichaam metaboliseert de glycosiden in stevia niet, dus het bevat nul calorieën. De smaak van Stevia merk je geleidelijk maar duurt wel langer dan die van suiker, en sommige extracten kunnen bij hoge concentraties een bittere of zoethoutachtige nasmaak hebben. De Europese Unie heeft stevia-additieven in 2011 goedgekeurd, terwijl stevia in Japan al tientallen jaren op grote schaal wordt gebruikt als zoetstof.

Een zoet wonder uit Zuid-Amerika

Als een natuurlijke zoetstof heeft stevia bewezen gezondheidsvoordelen. De groene bladplant groeit in Zuid-Amerika en wordt daar al eeuwen gebruikt wegens zijn eigenschappen. De inheemse volkeren van landen zoals Paraguay zijn al lang bekend met de waarde van deze plant en gebruiken deze om eten en drank op smaak te brengen. Traditioneel worden de bladeren van de planten, vaak zoet kruid genoemd, gedroogd en gebruikt om mate, thee en medicijnen te zoeten. De zoetheid van het product komt van de steviolglycosiden die 'uit het steviablad worden geëxtraheerd, gefilterd en gezuiverd. Dit proces is vergelijkbaar met hoe andere plantaardige ingrediënten, zoals suiker en vanille-extract, worden verkregen. De zoete moleculen in de stevia-plant worden geëxtraheerd door de gedroogde bladeren in water (zoals thee) te weken en vervolgens de best smakende steviolglycosiden te scheiden en te zuiveren. De stappen van het extractieproces omvatten: pletten van de bladeren, extraheren met water, filteren en scheiden van de vloeistof van plantaardig materiaal, vervolgens verder zuiveren van het extract met water of alcohol van voedingskwaliteit, gevolgd door drogen, om stevia-bladextract met hoge zuiverheid te verkrijgen.

De voordelen van stevia ten opzichte van suiker

Stevia is een 100% volledig natuurlijke zoetstof zonder calorieën. Het dient als een gezonder alternatief voor geraffineerde suikers. Daarnaast heeft het nog een aantal voordelen voor de gezondheid.

Goed voor bloeddruk en bestrijdt diabetes

Een verhoogde bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor veel dodelijke ziekten. Dit omvat hartaandoeningen, beroerte en nierfalen. Stevia is goed voor de bloeddruk en houdt de normale bloeddruk in stand. Een van de grootste gezondheidsproblemen vandaag is diabetes type II. Gekenmerkt door verhoogde bloedsuikerspiegel veroorzaakt door insulineresistentie. Stevia lijkt de functie van het hormoon insuline te verbeteren en daarmee het ideale alternatief te zijn voor suiker. Stevia vermindert ook de bacterievorming in de mond, waardoor gaatjes worden voorkomen. Daarom voegen verschillende merken tandpasta en mondwater het toe aan hun formules.

Ideaal als suikervervanger als je op je gewicht moet letten

Plantaardige en caloriearme stevia wordt sterk aanbevolen voor een uitgebalanceerd dieet om de suikerinname te verminderen zonder af te zien van zoet voedsel. De grondoorzaken van overgewicht en obesitas zijn onder meer factoren zoals langdurig zitten, lichamelijke inactiviteit in combinatie met een hoge en frequente inname van voedingsmiddelen die zijn gevuld met geraffineerde suiker. Stevia is daarom ideaal als zoetstof die je toch nog het gevoel geeft dat je zoet kunt eten. Het is ook goed om te weten dat onderzoek aantoont dat stevia geen calorieën of koolhydraten heeft en daarom geen effect heeft op de bloedglucose. Diabetische mensen kunnen nog steeds genieten van snoepjes zonder hun bloedsuiker te verhogen bij het vervangen van suiker door stevia.

Koop nu stevia poeder en geniet gelijk van alle voordelen

Stevia is dus niet alleen een smakelijke en natuurlijke zoetstof, stevia heeft veel gezondheidsvoordelen. Probeer het eens als je jouw geraffineerde suikerinname wilt verminderen zonder alle snoepjes op te geven. Stevia is een natuurlijke zoetstof met bewezen gezondheidsvoordelen. Stevia kan wonderen brengen in het dieet, vooral wanneer je jouw suikerconsumptie moet verminderen.

Welke soorten stevia poeder zijn er op de markt?

Als natuurlijke zoetstof gemaakt van het steviablad is stevia ideaal voor mensen die hun gewicht willen beheersen. Het bevat geen kunstmatige ingrediënten en nul calorieën of koolhydraten en daarom is stevia makkelijk in poeder vorm te kopen.

Stevia extract Poeder van Naturaplaza: de geconcentreerde suikervervanger

Lekkere suikervrije baksels kun je nu eenvoudig maken met Stevia extract poeder van Naturaplaza. Stevia extract is ook zeer geschikt voor koffie, thee en limonade. Stevia in poedervorm een prima alternatief voor tafelsuiker. Bovendien heeft het een overheerlijke smaak die intenser is dan suiker en dus ook gezonder is.

Een suikervervanger zonder schadelijke toevoegingen

Omdat de Stevia wordt gewonnen uit de bladeren van de plant is het een natuurlijk product. Het Stevia poeder van Naturaplaza voldoet verder aan alle Europese richtlijnen. Dit betekent dat er geen toevoegingen in zitten zoals maltodextrine. Omdat het stevia poeder van Naturaplaza een glycemische index (GI) van 0 (nul) heeft is het zeer geschikt voor mensen met diabetes. Laat je op de website inspireren door de vele verschillende recepten waar je stevia poeder voor kunt gebruiken.

Kies uit verschillende extracten uit de Steviaplant

Stevia poeder is te krijgen in verschillende concentraties. Naturaplaza heeft daarbij wel de hoogste kwaliteit die is gebaseerd op de geconcentreerde extracten uit de bladeren van de Steviaplant. Probeer het stevia extract uit dat het beste past bij jouw smaak en dieet. Wij hebben voor elk gerecht en elke drank een passend stevia poeder.

Greensweet stevia poeder

SweetLeaf Stevia wordt gemaakt door gebruik te maken van een proces waarbij de glycosiden uit het steviablad worden geëxtraheerd. Het stevia poeder bevat geen calorieën of koolhydraten en wegens de niet-glycemische reactie is het ideaal voor diabetici en iedereen die aan de lijn is. Greensweet heeft als doel om de beste alternatieven te bieden voor suiker omdat zij weten dat geraffineerde suiker tot veel gezondheidsproblemen leidt. Het verminderen van de suikerconsumptie is waar zij zich voor inzetten. Stevia is daarbij de belangrijkste suikervervanger en het bedrijf promoot het product daarom als een gezond, duurzaam en smakelijk alternatief

Stevia poeder: koop het nu bij Naturaplaza

Als je op je gewicht moet letten is stevia poeder dus een ideaal alternatief en een ideale manier om suiker te vermijden. Het heeft de consistentie en de veelzijdigheid van suiker. Gelukkig heeft het niet de bijwerkingen en is het prima te gebruiken in koffie, thee of een gezonde smoothie perfect. Koop daarom nu stevia poeder dat dus calorievrij en glutenvrij is. In gegranuleerde vorm is het bij Naturaplaza te koop. Ontdek ook recepten waarmee je heel makkelijk de lekkerste gerechten, maaltijden en drankjes maakt. Je zult merken dat stevia altijd goed van pas komt in de keuken. Laat je verder inspireren door heerlijke recepten die op onze site te vinden zijn.

Wilt u stevia in poedervorm kopen? Stevia wordt als poeder gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. Stevia poeder kan worden gebruikt bij het koken (bijvoorbeeld taart) of voor het zoeten van bijvoorbeeld limonade voor de kinderen.