• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Stevia Zoetstof

9
Sorteer op:
  • Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Stevia zoetstof: de gezonde suikervervanger

Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat stevia een uitstekende vervanger is van suiker. Maar wat is stevia precies. Stevia is afkomstig van de Zuid-Amerikaanse stevia-plant. De stoffen in deze plant zijn veel zoeter dan suiker en hebben weinig nasmaak, geen calorieën en geen effect op de bloedsuiker. Daarmee is het een veilige en natuurlijke zoetstof die voordelen voor de gezondheid biedt, met name voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel en bloeddruk.

Een goed alternatief voor suiker

Stevia is al vele jaren een veilig alternatief voor suiker. Tegenwoordig worden honderden voedingsmiddelen en dranken over de hele wereld gezoet met stevia-zoetstoffen. Je ziet het product terug in veel frisdranken en vitamine water en veel bedrijven gebruiken het toenemende mate omdat suiker veel negatieve bijwerkingen heeft.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van stevia?

Er zijn nog veel onderzoeken bezig waarin de medische voordelen van stevia worden onderzocht. Dit is niet zo gek als je weet dat extracten van steviabladeren al eeuwen gebruikt worden als medicinale kruiden bij de traditionele behandeling van diabetes in Zuid-Amerika. Vandaag ondersteunt wetenschappelijk bewijs over stevia deze eeuwenoude behandeling. Het vermijden van een te hoge bloedsuikerspiegel en insuline na de maaltijd is misschien wel de belangrijkste voedingsmaatregel die je kunt nemen. Stevia is daarom een handig middel om dit op peil te houden.

Stevia suiker: je merkt de positieve effecten al na een maaltijd

In vergelijking met suiker resulteert stevia-consumptie in veel lagere glucose- en insulinespiegels na de maaltijd. Zelfs in vergelijking met aspartaam resulteerde stevia in een lagere insulinespiegel. Uit een onderzoek blijkt dat mensen die stevia aten voldoende calorieën binnenkregen en dat niet gingen compenseren door meer voedsel te eten. Als je dus een gebalanceerd dieet wil beginnen en een effectieve suikervervanger zoekt is stevia een ideale keuze.

Hoe Stevia de wereld aan het veroveren is

Nadat stevia in Zuid-Amerika werde ontdekt namen de Spaanse veroveraars het al snel mee naar Europa. Bijzonder is ook de populariteit van de plant in Japan waar het wordt gezien als het suiker alternatief bij uitstek voor het zoet maken van voedsel en dranken. Dat maakt Japan tot de grootste consument van stevia ter wereld. Het product is ook een opmars begonnen in China, India, Zuid-Korea, Taiwan en Israël, en wordt steeds vaker in veel landen over de hele wereld gebruikt.

Wat zijn verder nog goede eigenschappen van stevia

We gaan de voordelen van stevia nog voor je na zodat je goed op de hoogte bent van deze natuurlijke en populaire suikervervanger.

Een goed alternatief voor mensen met diabetes

Onderzoek heeft aangetoond dat stevia-zoetstoffen geen calorieën of koolhydraten bijdragen aan het dieet. Ze hebben ook geen effect aangetoond op de bloedglucose- of insulinerespons. Hierdoor kunnen mensen met diabetes een grotere verscheidenheid aan voedsel eten en voldoen aan een gezond maaltijdplan.

Betere gewichtscontrole bij een dieet

Stevia kan suiker in een dieet vervangen om op gewicht te blijven. Er zijn veel oorzaken van overgewicht en obesitas, zoals lichamelijke inactiviteit en verhoogde inname van energierijk voedsel met veel vet en toegevoegde suikers. Stevia bevat geen suiker en zeer weinig of geen calorieën. Het kan onderdeel zijn van een goed uitgebalanceerd dieet om de energie-inname te verminderen zonder aan smaak in te boeten.

Verantwoorde kindervoeding zonder de negatieve effecten van suiker

Voedingsmiddelen en dranken die stevia bevatten, kunnen een belangrijke rol spelen bij het verminderen van calorieën uit ongewenste zoetstoffen in de voeding van kinderen. Er zijn nu duizenden producten op de markt die stevia van natuurlijke oorsprong bevatten. Dit stelt kinderen in staat om zoet voedsel te consumeren zonder de toegevoegde calorieën en daarmee niet te dik te worden.

In welke vormen kan ik stevia kopen?

Stevia is commercieel verkrijgbaar in veel verschillende vormen. Stevia-bladeren zijn de bladeren van de stevia-plant die zijn fijn gemalen of op andere wijze zijn verwerkt. Ruwe stevia of ruw stevia-extract is een andere ruwe vorm van stevia die ruwe en minder bewerkte stevia kan bevatten. Stevia-bladextract is de meest voorkomende vorm die je kunt kopen. Dit is de gezuiverde vorm van stevia die voor 95% zuiver is en is samengesteld uit zeer zoete componenten in het stevia blad. Stevia blad extract is een slimme gezondheidsbewuste keuze voor mensen met diabetes en die op hun gewicht moet letten. Het extract van Stevia-bladeren is een veilig suikeralternatief voor mensen die hun suikerinname drastisch moeten beperken en toch zoet willen eten.

De steviaproducten van Naturaplaza

Als een ervaren online verkoper van natuurlijke producten hebben wij ook een verscheidenheid van stevia suikervervangers in ons assortiment. Zo heb je een goed alternatief dat gezonder is en ook nog eens veel voordelen bevat voor je gezondheid. Wij verkopen stevia in poedervorm dat makkelijk is te gebruiken bij het koken. Wij hebben ook stevia kristalsuiker op voorraad dat je als strooisuiker kan gebruiken ter vervanging van geraffineerde tafelsuikers.

Bestel nu snel en eenvoudig stevia bij Naturaplaza

Bij ons kan je makkelijk biologische en natuurlijke producten bestellen. Kijk ook op onze site voor aanbiedingen en wat voor gezonde producten wij verder nog hebben zoals gedroogde kruiden of himalaya zout. Wij zijn de voordeligste optie voor biologische ingrediënten die goed zijn voor lichaam en geest. Bestel vandaag nog bij en ervaar onze uitstekende service.

Stevia zoetstof Stevia zoetstof kopen Suikervrij en zonder calorieën om te bakken en koken! In deze categorie vindt u stevia zoetstof, zoals stevia poeder.