• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Himalayazout

19
Sorteer op:
  • Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
  • Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Himalayazout

Mensen hebben zout nodig om te leven en met Himalayazout maak je hierin een uitstekende en vooral gezonde keuze. De meeste zoutsoorten zijn geraffineerd. Dit betekent dat alle goede mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer eruit zijn verwijderd. Dit geldt echter niet voor ons zout uit het Himalayagebergte. Het is 100% natuurlijk en onbewerkt. Daarbij heeft dit zout een zeer verfijnde en milde smaak waardoor het optimaal in je dagelijkse behoefte kan voorzien. Bovendien kan Himalayazout ontspannend en verzorgend werken voor de huid. Niet voor niets dus, dat Steviahouse een uitgebreid assortiment aan zoutproducten uit de Himalaya in huis heeft.

Natuurlijk zout is beter voor je gezondheid

Net als peper zal zout niet aan de smaakmakers in je keukenkastje ontbreken. Op zich is daar niets mis mee, zout is immers een essentiële bouwstof voor je lichaam. Je kunt als mens simpelweg niet zonder zout. Het is echter de mate waarin wij zout gebruiken die ongezond kan zijn. De dagelijks aanbevolen van 6 gram wordt met grote regelmaat overschreden. Vooral wanneer regulier tafelzout gebruikt wordt. Doordat hieruit veel sporenelementen en mineralen zijn verwijderd, heb je er meer van nodig om iets op smaak te brengen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Himalayazout. Hierin zijn de sporenelementen en mineralen veel meer aanwezig waardoor je met veel minder toe kunt.

Ontspannende en verzorgende werking

Net als onze andere natuurlijke zouten, is Himalayazout in diverse vormen verkrijgbaar. Denk hierbij aan roze kristalzout, granulaat, fijn zout, grof zout, steenzout en haliet zoutbrokken. Omdat deze zoutsoort een ontspannende en verzorgende werking kan hebben, kun je bij Steviahouse ook terecht voor onder meer zoutlampen Himalaya van HolyFlavours. Daarnaast hebben we ook tal van theelichten die uit deze zoutsoort vervaardigd zijn. In ons infocentrum lees je nog veel meer over de veelzijdige eigenschappen van zout uit het Himalayagebergte.

 

Disclaimer: Bovenstaande informatie is GEEN medisch of therapeutisch advies. Eventuele tekstuele fouten voorbehouden.