• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Keltisch zeezout

5
Sorteer op:

Keltisch Zeezout

Van de eenvoudige keuken tot heuse haute cuisine, Keltisch zeezout verdient zeker onze aanbeveling. Dit zeezout is namelijk 100% natuurlijk en onbewerkt. Dit betekent dat het zout tal van mineralen bevat die ontbreken bij de geraffineerde zoutsoorten die in de fabriek bewerkt worden. Om je een idee te geven, Keltische zeezoutsoorten zijn rijk aan maar liefst 72 verschillende mineralen. Daarmee is het een uitstekende keus voor je dagelijkse zoutbehoefte. Tegelijkertijd is het hierdoor ook voor restaurants raadzaam om dit smaakvolle ingrediënt aan hun gerechten toe te voegen.

Zout uit Guérande, Frankrijk

Ons Keltisch zeezout wordt in de regio Guérande in Frankrijk met de hand gewonnen. Dit gebeurt volgens een oude Keltische traditie voor de kust van Bretagne. De zoutwinners laten in Guérande het zeewater binnenstromen van waaruit ze het naar diverse moerasgebieden geleiden. Zodra het zeewater is opgedroogd, scheppen de zoutwinners het overgebleven zout op. Eerst wordt de bovenste laag van het zout eraf geschept. Deze laag heeft een hoogte van circa anderhalf centimeter en wordt ‘fleur de sel’ genoemd. Daaronder bevindt zich het ‘sel gris’, het zout met een heerlijk zachte smaak. Ook hierin zijn alle natuurlijke mineralen en sporen nog aanwezig. Doorgaans is ‘sel gris’ lager geprijsd dan ‘fleur de sel’. Dit heeft alles te maken met de kleinere hoeveelheid die zich in de bovenlaag bevindt.

Diverse toepassingen

Het zeezout van Guérande kan, net als onze andere zouten, voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Zoals genoemd is het een overheerlijke smaakversterker in iedere keuken. Je gebruikt het als regulier keukenzout, maar dan zonder de nadelen voor je gezondheid (mits met mate). Je kunt het bijvoorbeeld toevoegen aan je kookwater, het is erg lekker op vis en ook in marinades. Bovendien kun je dit zeezout gebruiken als badzout. Je laat je bad lekker volstromen, je doet er wat zeezout bij en een weldaad maakt zich van je meester.