• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Rookzout

1
Sorteer op:

Rookzout

Voor een intense en speciale rooksmaak aan je gerechten is rookzout een ideale smaakmaker. Denk hierbij aan eieren, groente en vlees. Wil je je gebraden of gegrilde vlees een versterkt rookaroma meegeven? Kies dan voor de ‘finishing touch’ van rookzout. Daarnaast is deze zoutsoort ook uitermate geschikt als toevoeging aan vegetarische maaltijden en wordt het eveneens veelvuldig door veganisten gebruikt. Het geeft een intens aroma ondanks dat er geen dierlijke producten aan te pas komen. Uiteraard bevatten de rookzouten van Naturaplaza ook geen kunstmatige toevoegingen of anti-klontermiddelen. Wanneer je meer wilt weten over bijvoorbeeld recepten waaraan je rookzouten kunt toevoegen, neem gerust een kijkje in ons infocentrum.

Gerookt op beukenhout

Het proces dat ten grondslag ligt aan onder meer het Deens rookzout uit ons assortiment, is een bijzondere. Dit zout wordt ook wel gourmet-zout genoemd en dat is niet zonder reden. Het zout heeft een wat rokerig smaakaroma. De basis voor deze zoutsoort wordt gevormd door Dode Zee zout. Het wordt vervolgens maar liefst 160 uren gerookt op beukenhout. Gedurende dit rookproces wordt het zout telkens gedraaid. Een traditie die zijn oorsprong vindt bij de Vikingen. Door de intensiviteit van dit proces, wordt deze zoutproductie maandelijks tot circa 100 kilo beperkt. Daardoor mag dit Deense zout exclusief genoemd worden.

Scandinavische zoutsoorten

Naturaplaza heeft diverse soorten rookzout in het assortiment, die allemaal uit Scandinavië afkomstig zijn. Naast de zouten die alleen uit Denemarken komen, hebben we ook Vikingzout uit Scandinavië. Dit zout wordt onder meer gerookt op pure jeneverbesstruiken die hiervoor speciaal uit Noorwegen zijn geïmporteerd. De voornaamste reden hiervoor, is dat het hout wat in Noorwegen groeit vrij is van giftige stoffen. De smaakbeleving is overweldigend lekker. Het heeft een bloemige geur en tal van smaaknuances. Daarnaast is het zacht in de mond en heeft het een kruidig aroma.