• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Steenzout

16
Sorteer op:
  • Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen vooraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Steenzout

Ongeraffineerd zout, mits met mate gebruikt, kan een positief werkend effect hebben op je lichaam en daarop is steenzout beslist geen uitzondering. Dit zout is zeer geschikt als gezonder alternatief voor gewoon keukenzout. Het bevat mineralen en sporenelementen die onmisbaar zijn voor het menselijk lichaam. Steenzout is een zogeheten mono-mineraal en wordt gewonnen uit zoutmijnen. Daarmee is het toepasbaar als ingrediënt in iedere keuken. Ga je bijvoorbeeld een gerecht met wild maken? Dan bereid je dat het beste met dit natuurlijk zout. Voor meer tips en recepten: neem eens een kijkje in ons infocentrum.

Kala Namak, zwart zout uit India

Een bijzonder soort vulkanisch steenzout vind je in Kala Namak uit India. Het heeft een smaak die geenszins te vergelijken valt met ons reguliere keukenzout. De geur laat zich het beste vergelijken met die van gekookte eieren en het aroma is zwavelachtig. De benaming van ‘zwart zout’ laat zich hierdoor eenvoudig verklaren. Het is een van de puurste zoutvormen en wordt zeer gewaardeerd in bijvoorbeeld fruitsalades, chutneys en groenten. Ook op visgerechten wordt Kala Namak veelvuldig toegepast. Vanwege de ei-achtige smaak wordt Kala Namak zout ook vaak gebruikt door veganisten. Bij Naturaplaza kun je terecht voor Kala Namak zout fijn in diverse verpakkingen en in granulaatvorm.

Wereldzouten van Biova

Naast het Kala Namak steenzout uit India, heeft Naturaplaza zouten van over de hele wereld in het assortiment. Dichtbij huis hebben we bijvoorbeeld natuurlijke steenzouten uit Duitsland. Dit zout is meer dan 200 miljoen jaar geleden ontstaan door de opdroging van de Zechsteinzee. Het bestaat voor meer dan 98% uit natriumchloride. Daarnaast hebben we ook steenzoutsoorten uit Pakistan, Bolivia, Utah, de Alpen en Perzisch blauwzout in huis. Uiteraard mag aan dit lijstje ook niet het Himalaya kristalzout ontbreken. Bij Naturaplaza kun je deze steenzouten in diverse verpakkingen en vormen kopen.