• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis

Zeezout

4
Sorteer op:

Zeezout

Doordat zeezout een andere samenstelling kent dan gewoon keukenzout, heeft het een andere smaak die zeer gewaardeerd wordt in allerlei keukens. In deze categorie vind je een grote diversiteit aan zeezoutsoorten. Van Afrikaanse parelzouten tot Italiaanse zeezoutsoorten en ook zeezout uit Hawaï. Bij Naturaplaza zijn al deze zouten natuurlijk en onbehandeld. Op de productpagina’s vind je informatie over de herkomst en uiteraard de smaak. Wil je verantwoord koken en houd je een gezonde leefstijl aan? Dan is de keuze voor een of meerdere zeezoutsoorten van harte aan te bevelen.

De winning van zeezoutsoorten

Voor de winning van zeezout worden tal van lage muren langs de kustlijn gemaakt. Daarachter zijn de zoutpannen gelegen. Dit zijn grote vierkante kuilen. Niemand minder dan de Romeinen waren de eerste die deze zoutpannen bouwden. Het zeewater wordt van de ene zoutpan naar de andere geleid. Door de verdamping stijgt de zoutconcentratie in het zeewater. Zodra deze zoutoplossing verzadigd is, kan de zoutneerslag gewonnen worden. Wat volgt is een schoonmaakproces van de zeezoutsoorten. Overal ter wereld worden deze zouten gewonnen en ze hebben stuk voor stuk een unieke smaak. Uiteraard hebben we bij Naturaplaza de lekkerste zeezoutsoorten voor je geselecteerd.

Biova’s zeezoutsoorten

Wanneer je je bedenkt dat circa 70% van het oppervlak van de aarde uit water bestaat, dan laat zich eenvoudig raden waarom zeezout wereldwijd gewonnen wordt. Daarbij komt, dat zout een onmisbare bouwstof voor het menselijk lichaam is. Zo hebben we Dode Zee zouten in het assortiment, Hawaïzout, ‘Fleur de Sel’ uit India en zelfs Oceaanzout. Oceaanzout is een zachte zoutsoort dat uitstekend ter vervanging van traditioneel keukenzout gebruikt kan worden. Denk hierbij aan het koken van aardappelen en rijst. Het zout is 100% natuurlijk en zongedroogd. Het wordt gewonnen in een van de beschermde baaien in het zuidwesten van India en is van bijzonder hoge kwaliteit.