image/svg+xml Openclipart flag-europe
organic

Olijfolie Extra Virgin Biologisch

5/5.0 (2 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Olijfolie Extra Virgin Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Gemaakt van biologische olijven, met de hand geplukt en koud geperst voor maximale kwaliteit en smaak.
  • plus-circle Rijk aan onverzadigde vetzuren, een gezonde keuze voor het bereiden van salades en koken.
  • plus-circle Veelzijdig in gebruik, perfect voor zowel salades als koken in verschillende gerechten.
Details

Herkomst Olijfolie

Olijfolie is een olie op plantaardige basis die door persing uit olijven, de vruchten van de olijfboom, wordt gewonnen. De mensheid is al heel lang bekend met olijfolie, de oudste gegevens tonen aan dat deze olie al 4000 jaar voor het begin van onze jaartelling gebruikt werd. Rond 1200 voor Christus brachten de Feniciërs de olijfboom naar Italië. Olijfolie wordt voornamelijk gebruikt bij de voedselbereiding.

Productieproces Olijfolie Extra Virgin

De biologische olijven worden met de hand geplukt en in kisten gelegd. Daarna worden ze verwerkt in een olijfmolen. Eerst worden de olijven gezeefd (verwijdering van stof, takken, bladeren en zware voorwerpen), daarna worden ze gewassen met koud water (verwijdering van zand en vreemde bestanddelen) getransporteerd over een shaker om het water en de kleine steentjes te verwijderen. Vervolgens worden de olijven geplet of gemalen, om een pasta te verkrijgen, waaruit de olie kan worden gewonnen. De pasta wordt in een pers gedaan, waar een massa (olie, water oplossing) wordt verzameld, het water en de olie worden gescheiden door een centrifuge, waarna de olie wordt opgeslagen in stalen silo's en gebotteld. Het proces wordt koude pers genoemd, omdat er geen verhitting plaatsvindt.

Eigenschappen Olijfolie Extra Virgin

Biologische extra virgin olijfolie is een prachtig aromatische, opvallend zachte en fruitige olijfolie met een licht pepertje. Deze olie is zeer geschikt voor salades, maar ook om in te koken. De zuurgraad is 0.4%. Plantaardige vetten zoals olijfolie bevatten meer onverzadigde vetzuren dan dierlijke vetten.

Waar kan ik biologische extra-virgin olijfolie kopen?

Gemakkelijk biologische extra-virgin olijfolie kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische extra-virgin olijfolie kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische extra-virgin olijfolie aanbieding meer.

Olijfolie Extra Virgin Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische extra-virgin olijfolie komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Olijfolie Extra Virgin Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Olijfolie Extra Virgin Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Olijfolie Extra Virgin Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 95003-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Olie
Aanbevolen gebruik Geschikt voor salades en koken
Ingrediënten Olijf
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Italië
Merk Holyflavours
HS-Code 15099000
Private Label mogelijk? Nee
Energie (kcal/kJ) 824 kcal / 3389 KJ
Eiwitten 0 g
Koolhydraten 100 g
Vetten 12,8 g
Verzadigde Vetten 0 g
Vezels 0 g
Natrium 0 g
Zout 0 g
Reviews
star star star star star
TOP product!
Top kwaliteit olijfolie. Heerlijk om mee te bakken
star star star star star
Olijfolie extra virgin
Ik had gelezen op het internet dat deze olijfolie op een speciale manier is gemaakt en ik vind deze van de Vehgro extra lekker omdat deze biologisch is. Ik had een vraagje dus toen belde ik ze ze waren aan de telefoon ook super aardig en ze konden me helpen dus dat vond ik ook erg fijn.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op