Pastinaak poeder

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Pastinaak poeder? Kijk hier verder…
Vanaf € 4,45
Op voorraad
SKU
80089-conf
+ -

Pastinaak, de witte wortel

De pastinaak komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Pastinaak staat ook wel bekend als de witte wortel. Hij kan net als de gewone wortel worden gegeten of bereidt maar smaakt, vooral gekookt, zoeter dan de gewone wortel.

Oogst Pastinaak

Hoewel de pastinaak al in de zomer kan worden geoogst wordt hij meestal gezien als wintergroente. Vaak wacht men met rooien tot er een koude periode is geweest, omdat hiervan de wortel wat zoeter wordt. Oogsten is de hele winter door mogelijk omdat de wortel in de grond niet doodvriest.

Pastinaak poeder toepassingen

Pastinaak kan zowel rauw als gekookt of gestoofd worden gegeten. De pastinaak kan ook gebakken worden of tot stamppot verwerkt. Gefrituurde pastinaak lijkt op aardappelchips. Helaas gaan veel van de nutrienten in pastinaak verloren bij het koken. Dit komt omdat ze vooral aanwezig zijn aan de buitenkant van de wortel. Met pastinaak poeder kun je de smaak toevoegen na het koken, zonder dat de nutrienten verloren gaan.

Gezonde eigenschappen van pastinaak

De pastinaak is rijk aan vitaminen en mineralen, en is bijzonder rijk aan kalium. Pastinaak bevat antioxidanten zoals falcarinol, falcarindiol, panaxydiol, en methyl-falcarindiol, die mogelijk ontstekingsremmende en schimmelwerende werking hebben.

Premium Pastinaak poeder

Pastinaak poeder van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogde groenten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.