organic

Pecannoten Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Pecannoten Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Rijk aan vetten en proteïnes, met meer dan 20% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid in 100 gram.
  • plus-circle Bevat belangrijke vitamines (zoals vitamine B1) en mineralen (mangaan, ijzer, zink en magnesium).
  • plus-circle Heerlijke zoete, boterachtige smaak, perfect voor het verrijken van taarten, cakes en andere gerechten.
Details

Oorsprong van de Pecannoot

De pecannoot (ook wel Carya illinoinensis genoemd) is een grote boom van wel 40 tot 50 meter hoog uit de okkernootfamilie. Hij komt voornamelijk voor in het zuiden van de Verenigde Staten, en groeit het best in subtropische klimaten. De boom heeft bladeren die afwisselend van elkaar zijn geplaatst en geel-groene bloemen. 

De Pecannoot is het zaad van de vrucht van de boom. De noot heeft een langwerpig-ovale tot cilindrische vorm die sterk gegroefd is. Hij heeft een roodbruinige schil. 

Van oudsher was de Pecannoot in de herfst- en wintermaanden bij veel inheemse Amerikaanse stammen zelfs het hoofdvoedsel, en werd het ook gebruikt als ruilmiddel. 

Pecannotenteelt

Pecanbomen beginnen in de herfst hun noten af te werpen, voordat de bladeren vallen. Afhankelijk van de variëteit en het klimaat, vindt het oogsten van Pecannoten plaats van eind September tot November. Ze worden zowel gepeld als ongepeld opgeslagen, waar ze op een koele en droge plek worden bewaard. 

Wat kun je met de pecannoot?

Pecannoten hebben een heerlijke zoete, boter- en nootachtige smaak. Je kan ze rauw eten als gezonde tussendoor snack, eventueel in combinatie met andere noten. Daarnaast worden ze vaak als garnering gebruikt om taarten, cakes en dessert gerechten te decoreren, maar ook om een bite toe te voegen. 

Pecannoten kan je ook zouten of roosteren, wat de noot-achtige smaak alleen maar meer naar boven brengt. Voeg de Pecannoten Biologisch van Naturaplaza ook eens toe aan je ontbijt of salade! 

Een nutriëntenbommetje!

Pecannoten zitten bomvol met nutriënten. Bij consumptie van 100 gram pecannoten krijg je al meer dan 20% van de dagelijkse hoeveelheden vetten, proteïne en vezels binnen. Daarnaast bevatten Pecannoten veel mineralen zoals mangaan, magnesium, fosfor, zink en ijzer. Een belangrijke vitamine die in Pecannoten te vinden is is Thiamine (vitamine B1). Daarnaast bevat het ook nog vitamine B6, vitamine E en andere antioxidanten.

Waar kan ik biologische pecannoten kopen?

Gemakkelijk biologische pecannoten kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische pecannoten kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische pecannoten aanbieding meer.

Pecannoten Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische pecannoten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Pecannoten Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Pecannoten Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Pecannoten Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 40096-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Heel
Kleur Bruin
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Pecannoot
Vitamines en Mineralen Magnesium, Mangaan, Vitamine B1, Zink
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Verenigde Staten
Land van productie Nederland
Merk Holyflavours
HS-Code 08029010
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 691 kcal / 2889 KJ
Eiwitten 9,17 g
Koolhydraten 13,86 g
Vetten 71,97 g
Verzadigde Vetten 6,18 g
Vezels 9,6 g
Natrium 0 g
Zout 0 g
Reviews
star star star star star
Pecanoten
Pecannoten is heerlijk om op een taart te zetten als je een taart gaat maken. Het is lekker gezond, er zitten veel vitamineren in en ik had een recept van een taart waarbij ik deze noten moest hebben en het liefste biologisch. De taart smaakte echt verrukkelijk wat ik heb gemaakt. De biologische pecannoten waren lekker goed te proeven.
Artikelen
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op