image/svg+xml Openclipart

Pistache Heel Geschild Biologisch

5/5.0 (1 reviews)
Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Pistache Heel Geschild Biologisch? Kijk hier verder…
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat is Pistache?

De pistache (Pistacia vera) is een kleine boom uit de pruikenboomfamilie (Anacardiaceae). Hij is familie van de cashew. De grootste productiecentra van pistache zijn Turkije, Iran en de VS. De minder gebruikte Nederlandse naam is pimpernoot. De plant wordt ook wel 'echte pistache' genoemd om onderscheid te maken met andere (wilde) soorten uit hetzelfde geslacht. De pistache komt van nature voor in Azië, maar wordt veel in Europa gekweekt vanwege de eetbare, groene zaden, die ook in bijvoorbeeld in roomijs worden verwerkt.

Gezonde eigenschappen Pistache en toepassingen

Pistachenoten bestaan voor bijna de helft uit vet en voor 20 procent uit eiwit, en bevatten daarnaast fosfor en ook de mineralen magnesium, ijzer, zink en calcium. Vitamine B1 is ook in ruime mate aanwezig.

Verwerkingsproces van Pistachenoten

Onze biologische pistachenoten worden geleverd zonder doppen. Na de oogst worden de schillen verwijderd. Lege en niet gespleten doppen worden gescheiden van de gespleten doppen. De pistache noten met gespleten doppen worden gesorteerd op kleur, gebreken en stukjes worden verwijderd en tenslotte worden ze ontdopt.

Hoe worden pistachenoten gebruikt?

Zoals eerder genoemd worden pistachenoten vooral zo gegeten, hetzij naturel, geroosterd en gezouten. Ook worden pistache noten verwerkt in allerlei gerechten, waaronder schepijs, pistacheboter, pistachepasta, baklava en mortadella.

Waar kan ik pistache kopen?

Gemakkelijk pistache kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je pistache kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele pistache aanbieding meer.

Pistache Heel Geschild Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde pistache komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Pistache Heel Geschild Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Pistache Heel Geschild Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Pistache Heel Geschild Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 80105-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Heel
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Pistache
Vitamines en Mineralen Ijzer, Magnesium, Vitamine B1, Zink
Speciale Eigenschappen BIO, Lacto-vegetarisch, Vegetarisch, Vegan
Land van teelt Spanje
Merk Holyflavours
HS-Code 08025200
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 592 kcal / 2452 KJ
Eiwitten 23.8 g
Koolhydraten 10.8 g (sugars: 5.7 g)
Vetten 48.3 g (saturated: 5.6 g)
Vezels 9.5 g
Zout 0.02 g (sodium 1 mg)
Reviews
Pistache geschild
De prijs en de levering van dit product is erg goed. Ik hou zelf ook van biologische pistache wat al helemaal geschild is.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op