Plant a Tree - Eden Reforestation Projects

Naturaplaza doet samen met u wat terug voor de natuur.

Naturaplaza wil 100% biologische, gezonde en kwalitatieve producten beschikbaar maken voor iedereen. En daarvoor hebben we een gezonde aarde nodig, waarop men deze producten op een biologische manier en onder menselijke omstandigheden kan verbouwen. Om hieraan een steentje bij te dragen werkt Naturaplaza sinds juli 2021 als "Eden Projects partner" donateur voor Eden Reforestation Projects.

U kunt zelf direct bijdragen aan herbebossing.

Naturaplaza biedt u de mogelijkheid om bij uw bestelling iets terug te doen voor de natuur. Voor € 0,75 per boom draagt u bij aan één van twee mangrove herplantingsprojecten van Eden Reforestation Projects (lees hieronder verder). U moet dan wel daarvoor het vinkje aanvinken. Op die manier helpt u ons, Eden Reforestation Projects en de wereld om onze aarde te herstellen.

U kunt zelf ook doneren!

Co2 berekening

Een mangroveboom kan tot wel 4x meer Co2 omzetten dan een volwassen boom in het regenwoud. Een mangroveboom wordt zo'n 25 jaar oud en zet daarbij elk jaar gemiddeld 12,3 kg Co2 om in zuurstof en biomassa. Dat is 307,5 kg Co2 per mangroveboom gedurende lifecycle.

Bekijk voor meer informatie hierover het document Carbon Sequestration in Mangroves van Eden Reforestation Projects

Nutricious food for all, provided by earth

Als Naturaplaza ergens hart voor heeft dan is het voor het aan kunnen bieden van de beste natuurlijke- en biologische producten. Iedereen zou gezond en voedzaam moeten kunnen eten en de aarde kan dat voor ons produceren. Bij Naturaplaza voelen we ons verantwoordelijk voor de aarde en de staat waarin ze verkeert, omdat wij weten dat alleen een gezonde aarde gezonde voeding aan kan leveren. Daarom steunen we Eden Reforestation Projects en nodigen we u uit ook uw steentje bij te dragen.

Wat is Eden Reforestation Projects?

Eden Reforestation Projects is een non-profit organisatie die het haar missie heeft gemaakt om de verarmde bevolking in verscheidene landen in de wereld een kans te geven op eerlijk werk. Dat doen ze door deze mensen in te schakelen bij het opnieuw bebossen van hun land. De visie van deze organisatie is dat ze miljoenen mensen van levensonderhoud willen kunnen voorzien door ze op grote schaal in te zetten bij het herstellen en beschermen van bossen. Hier is Naturaplaza het volledig mee eens.

Twee verschillende projecten

Om de aarde gezond te maken zijn bossen essentieel. Bossen worden in grote hoeveelheden gekapt en daar wordt lang niet altijd een boom voor teruggeplaatst. De bossen verdwijnen razendsnel en zetten de gezondheid van de aarde op het spel. Wilt u elke dag goed kunnen eten, dan is een gezonde aarde wel essentieel.

Uiteraard verkopen wij alleen biologische en verantwoorde producten waarbij dit niet aan de orde komt, maar niet iedereen doet dat. Daarom hebben wij besloten om twee verschillende projecten van Eden Reforestation Projects te steunen, namelijk Plant in Mozambique en Plant in Madagaskar.


Plant in Mozambique

Lokale bevolking herstelt de natuur

Mozambique was altijd thuis voor grote Mangrove bossen en systemen, maar deze zijn vandaag de dag grotendeels vernield. Hierdoor is Mozambique een land waar een aantal bedreigde diersoorten vechten om te kunnen overleven. Bijna de helft van de populatie van Mozambique leeft onder de armoedegrens.

Lokale bevolking plant zaailingen

De Eden Reforestation Projects organisatie heeft in dit land al bijna 45 miljoen bomen geplant en bijna een half miljoen werkdagen gecreëerd voor de plaatselijke bevolking. Naturaplaza steunt dit project door u bij elke bestelling de optie aan te bieden ook een boom aan Mozambique te doneren en deze via deze instelling te laten planten.

Het mangrovebos in Mozambique herstelt zich

Samen met onze en uw hulp worden ecologische evenwichten weer hersteld.


Plant in Madagaskar

Ontboste kustlijn Madagaskar

Madagaskar is van origine een eiland vol bossen en diersoorten. Er zijn meer dan 200.000 soorten dieren en planten op het eiland en die nergens anders op de aarde te vinden zijn. Meer dan 90% van de bossen van Madagaskar zijn gekapt en daardoor zijn al deze plant- en diersoorten in groot gevaar. Het maakt het ook bijzonder lastig voor de inwoners om van het land te kunnen leven als er geen bossen zijn.

Aanplanten nieuwe mangrovebossen

Eden Reforestation Projects is in 2007 begonnen met het herstellen van Mangrove riviermondingen op Madagaskar. Deze gaan erosie tegen en verzorgen een natuurlijke bescherming tegen zwaar weer. Sinds die tijd zijn er meer dan 500 miljoen bomen geplant en meer dan 5 miljoen werkdagen gecreëerd. U kunt bij elke bestelling die u bij Naturaplaza plaatst kiezen om een boom aan Madagaskar te doneren en deze door Eden Reforestation Projects te laten planten.

Nieuw mangrovebos in 2013

Het belang van een gezonde aarde

Voor ons is het soms moeilijk te begrijpen hoeveel verschil één boom maakt voor de bevolking van Mozambique, Madagaskar en andere getroffen landen. En toch zijn wij afhankelijk van deze landen, omdat daar de gezondheid van de aarde ver te zoeken is. En als we dat laten gebeuren, dan blijft er in de toekomst geen aarde meer over voor onze kinderen om te wonen en om goed eten te groeien.

Effecten Plant a Tree projecten