Pruikzwam (Lion's Mane) Extract 30% Biologisch

5/5.0 (1 reviews)
Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Pruikzwam (Lion's Mane) Extract 30% Biologisch? Kijk hier verder…
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Pruikzwam Extract poeder: de Lionsmane Hericium biologisch

Pruimzwam extract, of wel Lionsmane Hericium biologisch is een mondvol, maar wel een mondvol van een premium ingrediënt. Het extract is afkomstig van de Lion’s Mane paddenstoel. Deze zwam groeit aan bomen en is vanwege de vorm vernoemd naar de manen van een leeuw. Het is absoluut een bijzonder gezicht als je de zwam in het wild tegen het lijft loopt.

In het Nederlands heet de Lion’s mane de pruikzwam. Toch adviseren we het niet hem op je hoofd te zetten. Dat is maar een gek gezicht. Eet hem liever op: hij is gezond en lekker!

Hoe smaakt de pruikzwam?

De pruikzwam heeft een erg verfijnde smaak, die vaak als kreeftachtig omschreven wordt. de Lion’s Mane, of Hericium Erinaceus, is vooral bekend van vleesvervangers, waarin hij als poeder of granulaat als smaakmaker kan worden verwerkt. De vorm van de zwam is wat raar, maar de smaak is om van te smullen.

Waar wordt de Lion’s Mane gevonden?

Deze witte, tot grijswitte – en soms zelfs lichtoranje – zwam wordt zowel in Noord-Amerika als in Azië gevonden. Toch komt hij ook in Europa voor en zelfs op meerdere plekken in ons eigen Nederland. De doorsnee van de Lion’s Mane kan 25 centimeter bereiken. In de Chinese keuken doet de pruikzwam het al jaren erg goed, maar tegenwoordig wordt er ook hier van gesmuld.

Natuurlijk gebruik je het Lion's mane extract niet zozeer voor de lekkere smaak, maar juist als supplement voor de gezondheidsvoordelen die de paddenstoel met zich mee brengt.

Gezondheidsvoordelen van Pruikzwam extract

Waarom zou je overwegen om pruikzwam extract te kopen? Lion’s mane kan de gezondheid ondersteunen. Zo kan de paddenstoel onder meer een positieve bijdrage leveren aan het immuunsysteem en de concentratie verhogen. Hoewel de zwam er wat vervaarlijk uit ziet, is hij 100% veilig te gebruiken, zonder enige risico voor de gezondheid.

In Japan, waar de Lion’s mane al eeuwen genuttigd wordt, wordt onder meer gedacht dat deze zwam een belangrijke bijdrage kan leveren aan de geestelijke en mentale rust.

Wat betekent 30% extract?

30% is het minimumgehalte aan polysacchariden. De extractieverhouding geeft aan hoeveel poeder nodig is om deze 30% te bereiken. Voor Hericium is 10-12 kg poeder nodig om 1 kg extract met 30% polysacchariden te krijgen.

Hoe gebruik je pruikzwam extract poeder?

Om optimaal te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen van pruikzwam is het aan te raden om dagelijks een halve theelepel extractpoeder toe te voegen aan thee of yoghurt. Smoothies zijn ook een geschikte optie.

Dosering:

 • Voor normaal gebruik:
  1 maal daags een halve theelepel pruikzwam extract per portie.
 • Voor gebruik in een kuur:
  3 maal daags een halve gram pruikzwam extract

Bewaaradvies:

Koel en droog bewaren.

Waar kan ik pruikzwam extract kopen?

Gemakkelijk lions mane extract kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je hericium extract kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele pruikzwam extract aanbieding meer.

Pruikzwam (Lion's Mane) Extract 30% Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde pruikzwam extract komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Pruikzwam (Lion's Mane) Extract 30% Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Pruikzwam (Lion's Mane) Extract 30% Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Pruikzwam (Lion's Mane) Extract 30% Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 58750-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Kleur Bruin
Aanbevolen gebruik
 • Voor dagelijks gebruik:
  1 maal daags een halve theelepel lions mane extract per portie.
 • Voor gebruik in een vitaliteitsprogramma:
  3 maal daags een halve gram pruikzwam extract
Ingrediënten Pruikzwam
Vitamines en Mineralen Ijzer, Kalium, Selenium, Zink
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt China
Land van productie China
Merk Holyflavours
EAN 8720195976332
HS-Code 07123900
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 263 / 1094
Eiwitten 11.3 g
Koolhydraten 46.2 g (sugars 1.6)
Vetten 0.3 (saturated: 0.1 g)
Vezels 46.2 g
Zout (sodium < 0.2 g)
Reviews
Zeer goed!
Sinds ik de pruikzwam extract gebruik, voel ik me minder gestrest en kan ik me beter focussen op werk. Kortom een top product!!
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op